Zastanawiam się czy można jeszcze jakoś zmodernizować mojego potstilla, zrobiłem go czytając dosyć sporo na forum i próbując coś samemu zrobić. Efekt w porównaniu do szybkowaru i chłodniczki a tym co mam teraz to niebo, ale do rzeczy:
miedz 35mm 60cm wysokości na dole zmywak z nierdzewki później jakieś 30-35cm sprężynek miedzianych
chłodniczka ze spiralą 8mm z allegro.
Myślę o dołożeniu jeszcze jednej rurki 35mm wysokości 15-20cm w niej umocować spiralę z 2-3m miękkiej rurki cu 10mm i zrobić z tego refluks wewnętrzny, co wy na to ? czy to polepszy jakość destylatu, lub zwiększy szybkość odbioru?
Obecnie po pierwszym pędzie bimberek bardzo ostry ma smak i zapach, nie pijam tego

Chodzi mi o uzyskanie jak najlepszej surówki z cukrówki do właśnie nalewek itp. na razie nie robię owocówek bo nie ma za czego

