Nalewki jako esensja?

Pomysły na poprawę smaku bimbru, przepisy smakowe, domowe sposoby na wyrób markowych wódek...

Autor tematu
1leon1
1
Posty: 1
Rejestracja: poniedziałek, 25 wrz 2017, 17:37

Post autor: 1leon1 »

Witam, zaczynam zabawe z produktami wlasnymi i chciałbym się zapytać kolegów czy nalewki nadają się w zastosowaniu jako esensja smakowa do wyrobu wódki smakowej?
Gdzieś na tym forum znalazlem przepis na nalewke orzechowa jako esensje, ale czy ze wszystkimi nalewkami tak można zrobić?
promocja

johnex
550
Posty: 567
Rejestracja: sobota, 20 sie 2011, 22:05
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Własny
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 91 razy
Re: Nalewki jako esensja?

Post autor: johnex »

Według mnie jak najbardziej się nadają. Chyba 2 lata temu zrobiłem nalewkę pigwową. Wyszła bardzo kwaśna mimo dodania dużej ilości cukru. Stosuję ją jako zaprawkę w proporcjach 100 ml na butelkę 0,7 i wychodzi fajna wódka pigwowa. W tym roku zrobiłem nalewkę z jagód i planuję w ramach żartu dodać trochę do czystej i postawić na stole w butelce po "jagodziance na kościach" (oczywiście dobrze wymytej).
Prawo pędzenia bimbru jest Prawem Człowieka!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy smakowe”