Ankieta na C2H5OH
-
Autor tematu - Posty: 502
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowanie: 91 razy
http://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=6595
Może i tu coś podobnego zrobić. Ale bardziej precyzyjnie. Jaki zbiornik, jaka głowica jaki materiał. Wiadomo jak masz PS, półkową i np Aabratka systemu NS zaznaczasz 3. Pomoże to nowym w wybraniu sprzętu zobaczą co jest na topie. Wiem, że większość czyta oba fora ale dajmy szansę tym co nie czytają. Więc jeśli jest wola w hobbystach to może poprosimy szanowne grono adminów o stworzenie takiej ankiety w widocznym miejscu rozwleczonej w czasie.
Pozdrawiam
Może i tu coś podobnego zrobić. Ale bardziej precyzyjnie. Jaki zbiornik, jaka głowica jaki materiał. Wiadomo jak masz PS, półkową i np Aabratka systemu NS zaznaczasz 3. Pomoże to nowym w wybraniu sprzętu zobaczą co jest na topie. Wiem, że większość czyta oba fora ale dajmy szansę tym co nie czytają. Więc jeśli jest wola w hobbystach to może poprosimy szanowne grono adminów o stworzenie takiej ankiety w widocznym miejscu rozwleczonej w czasie.
Pozdrawiam
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, tak mi mówią :-)
- Ulubiony Alkohol: Jeszcze nie znalazłem, ale preferuję whisky.
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
-
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Re: Ankieta na C2H5OH
Ehh gdzie podział się stary klimat forum AD? piszę tu o latach 2011-2012, kiedy to w piecu dochodził własny chleb, w wędzarni szynki, w łazience bimber się gotował a forum AD swięciło swoje triumfy - gdzie posty Juliusza, kucyka, sverige2 i innych zasłużonych "membersów" forum, gdzie Artur "partyzant", gdzie pokrec, i inni - teraz każdy nowy najmądrzejszy (a faktycznie głupi jak pęk słomy), wszystko wie najlepiej, nie ma już dyskusji tylko chamskie narzucanie własnego zdania -
ech płakać się chce
Pozdro ze starego nicku "mtx1985"
ech płakać się chce
-
michał278 1150 postów 23 tematy pytania o konkretne zbiorniki itd, własna strona www, logowanie się z telefonu numer telefonu, numer karty czyli konkretne pozyjonowanie adres już Twój znają. Logujemy się na otwarte forum więc wszyscy piszący jesteśmy do namierzenia, w internecie nie ma anonimowości. Więc o co ta napinka.
jarob a konkretnie w temacie poza nostalgicznymi wspomnieniami. Ma sens ankieta czy nie?
jarob a konkretnie w temacie poza nostalgicznymi wspomnieniami. Ma sens ankieta czy nie?
-
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2755 razy
@jarob
Coś jakiś malkontent dzisiaj jesteś...
Mam propozycję - może zamiast pisać po próżnicy ( co prowadzi w linii prostej do zaniżania poziomu, na który tak narzekasz) - to może dałbyś tak coś od siebie.
Rozruszałbyś to forum i spróbował podnieść z upadku. Myślę, że wszyscy byliby ci za to bardzo wdzięczni.
A Ty - wchodząc tu - byś się niepotrzebnie nie stresował.
Coś jakiś malkontent dzisiaj jesteś...
Mam propozycję - może zamiast pisać po próżnicy ( co prowadzi w linii prostej do zaniżania poziomu, na który tak narzekasz) - to może dałbyś tak coś od siebie.
Rozruszałbyś to forum i spróbował podnieść z upadku. Myślę, że wszyscy byliby ci za to bardzo wdzięczni.
A Ty - wchodząc tu - byś się niepotrzebnie nie stresował.
[URL=https://matchnow.info] Beautiful Womans from your city[/URL]
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 445 razy
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Kolega tutaj ma całkowita racje nie wiem jak było kiedyś ale ja widzę ze bardzo dużo osób które siedzą z 2 lata góra w tym hobby piszą jakie to maja zarąbiste destylaty jak oni wszystko wspaniale robią nigdy nic nie zepsuli a jak ktoś napisze ze coś mu sie stało to zaraz odpowiedź ze źle prowadzisz proces .
Kolega Lesgo napisał kiedyś ze prowadził destylacje kończąc na 96 w buforze ( kto zna temat to wie jak To robił) a inni na takiej samej kolumnie osiągają takie rezultaty 2x szybciej niż Lesgo oczywiście mając bufor nie trzeba redukować mając kolumnę półkowa nie trzeba starzec destylatów po miesiącu już są dobre mógłbym jeszcze tak długo wymieniać
zastanawia mnie Tylko dlaczego bardziej doświadczeni i mający pojęcie nie sprowadzą tych ludzi na ziemię??
później nowi czytają i się denerwują jak oni to wszystko robią.
jarob pisze:Ehh gdzie podział się stary klimat forum AD? piszę tu o latach 2011-2012, kiedy to w piecu dochodził własny chleb, w wędzarni szynki, w łazience bimber się gotował a forum AD swięciło swoje triumfy - gdzie posty Juliusza, kucyka, sverige2 i innych zasłużonych "membersów" forum, gdzie Artur "partyzant", gdzie pokrec, i inni - teraz każdy nowy najmądrzejszy (a faktycznie głupi jak pęk słomy), wszystko wie najlepiej, nie ma już dyskusji tylko chamskie narzucanie własnego zdania -
ech płakać się chce
Kolega tutaj ma całkowita racje nie wiem jak było kiedyś ale ja widzę ze bardzo dużo osób które siedzą z 2 lata góra w tym hobby piszą jakie to maja zarąbiste destylaty jak oni wszystko wspaniale robią nigdy nic nie zepsuli a jak ktoś napisze ze coś mu sie stało to zaraz odpowiedź ze źle prowadzisz proces .
Kolega Lesgo napisał kiedyś ze prowadził destylacje kończąc na 96 w buforze ( kto zna temat to wie jak To robił) a inni na takiej samej kolumnie osiągają takie rezultaty 2x szybciej niż Lesgo oczywiście mając bufor nie trzeba redukować mając kolumnę półkowa nie trzeba starzec destylatów po miesiącu już są dobre mógłbym jeszcze tak długo wymieniać
zastanawia mnie Tylko dlaczego bardziej doświadczeni i mający pojęcie nie sprowadzą tych ludzi na ziemię??
później nowi czytają i się denerwują jak oni to wszystko robią.
-
- Krótko o sobie: hymm?? lubię wszystko co samemu zrobię.
Wkładam w to dużo serducha.
Staram się korzystać z życia pełnymi garściami i co chwilę
znajduję nowe hobby, zostają tylko te,
które sprawiają mi radochę. - Ulubiony Alkohol: wódki smakowe, wino wytrawne
- Podziękował: 157 razy
- Otrzymał podziękowanie: 198 razy
No panowie to i ja sie dołączę. Każdy kto ma 1500 pójdzie w abratka. Czy ankieta w czymś pomoże. Mysle że tylko pokaże kto na czym gotuje. Jak nie masz siana to musisz kombinować. Dobrze miec tylko trochę rozumu.
Co do atmosfery i jakości wypowiedzi to na każdego sie coś znajdzie. Forum(życie) jak rzeka, nie przystanie, nie poczeka.
Co do atmosfery i jakości wypowiedzi to na każdego sie coś znajdzie. Forum(życie) jak rzeka, nie przystanie, nie poczeka.
Jak mogę to pomogę, ale zaznaczam byle czego nie piję.
-
MTX, takiandrzej, jarob nazw wiele. Ankieta nie ma sensu bo już jesteś X lat na forum tylko, którym tym czy łomżyńskiego kuriozum? Wiesz wszystko oraz uważasz, że gusta i kierunki rozwoju się nie zmieniają? Czlowieku ludzie zdobywają pewną wiedzę następuje zmiana. Nudzi ich to i zajmują się np pszczelarstwem lub wędzarnictwem. Ty całe życie masz jedną pasję?
Piękne jest to, że nowi nie muszą wywaźać otwartych drzwi tylko mogą na starcie bazować na wiedzy i doświadczeniu uśpionych. Miejmy nadzieje, że kiedyś powrócą pod swoim lub innym nickiem.
Piękne jest to, że nowi nie muszą wywaźać otwartych drzwi tylko mogą na starcie bazować na wiedzy i doświadczeniu uśpionych. Miejmy nadzieje, że kiedyś powrócą pod swoim lub innym nickiem.
-
- Krótko o sobie: hymm?? lubię wszystko co samemu zrobię.
Wkładam w to dużo serducha.
Staram się korzystać z życia pełnymi garściami i co chwilę
znajduję nowe hobby, zostają tylko te,
które sprawiają mi radochę. - Ulubiony Alkohol: wódki smakowe, wino wytrawne
- Podziękował: 157 razy
- Otrzymał podziękowanie: 198 razy
Miałeś okazje powąchać próbkę spirytusu od kolegi Leszka i porównać ja z innymi? Jak nie miałeś to wiedz że sporo straciłeś.Pako23 pisze: ...
Kolega Lesgo napisał kiedyś ze prowadził destylacje kończąc na 96 w buforze ( kto zna temat to wie jak To robił) a inni na takiej samej kolumnie osiągają takie rezultaty 2x szybciej niż Lesgo oczywiście mając bufor nie trzeba ...
Jak mogę to pomogę, ale zaznaczam byle czego nie piję.
-
-
- Podziękował: 86 razy
- Otrzymał podziękowanie: 177 razy
Wszystko mi w Twoim oglądzie nędznego łez padołu pasuje i taką samą refleksję co dnia spotykam. Nie wiem tylko, co Cię tak drażni? Że młode matki pytają, czy dobrze karmią i przewijają? Zamiast narzekać, że świat zapierdala, wystarczy tylko stanąć obok. Stoicyzm... Znasz ważniejszy odpęd, niż ten mój? A ważniejszy nastaw? A zacier? 100 razy obiecywałem sobie, że zamilczę głupie pytanie, bo tylko pyszałkowato-zarozumialym kutasem sie staję, a młodzieży nie pomagam. A przecież kolejni chlopaczkowie dorastają i czemu mają czytać posty sprzed 10-ciu lat, kiedy ich pierwszy nastaw rośnie dziś, a nie za naszej młodości?
Masz rację i nie masz racji , bo forum to nie podręcznik.
Wesołego po...
Masz rację i nie masz racji , bo forum to nie podręcznik.
Wesołego po...
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), jak mogę pomogę,,,
- Ulubiony Alkohol: własny
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Forum potrzebne, nie ma co narzekać, ja się duzo nauczyłem od starszych kolegów, oczywiście "starszych", starszych doświadczeniem. Najgorsze jednak były kłotnie i spory, wg. mnie bezsensowne, odpychające od forum. Ale oczywiście merytoryczne dyskusje jak najbardziej. I jak pojawia się problem to można gdzieś zerknąć i go rozwiązać.
-
- Ulubiony Alkohol: nalewki owocowe, piwo, bimberek
Dziś forum znalazłam, dziś się zarejestrowałam. Poprzeglądałam wątki o nalewkach. Do tej pory mi się wydawało, że coś tam już o ich robieniu wiem. Okazuje się, że mało Za mało. Nie wiem, jak tu było kiedyś. Może i lepiej. W sumie wiem, jak to jest, gdy jakieś miejsce w sieci zamiera (to się dzieje z moim serwisem foto). Dla mnie jednak forum AD to kopalnia wiedzy. Na razie widzę, że czeka mnie odkopanie nalewek z 2011 i 2014 (najstarsze) i zbadanie smaku. Tak - forum jest bardzo potrzebne. Super, że istnieje. Liczę trochę na nalewkowe dyskusje
Jeśli chodzi o cięższy kaliber, to przede mną mnóstwo czytania, nauki - nawet nomenklatury. O "pędzeniu" nie wiem póki co nic... Więc tak sobie myślę, że taka ankieta to niegłupia rzecz. Bardziej będzie wiadomo, na czym się skupić.
Jeśli chodzi o cięższy kaliber, to przede mną mnóstwo czytania, nauki - nawet nomenklatury. O "pędzeniu" nie wiem póki co nic... Więc tak sobie myślę, że taka ankieta to niegłupia rzecz. Bardziej będzie wiadomo, na czym się skupić.