Witam serdecznie,
Produkcja alkoholi zacząłem bawić się nieco ponad rok temu.
2 wiaderka zrobione na probe po podejrzeniu receptury u Piotrka (z kocham gotować) dzięki czemu trafiłem pierwszy raz na kanał Malinowego
Wino ryżowe oraz wino... z czerwonej herbaty (twist przepisu malinowego) okazały się na tyle zadowalające ze jakoś to się rozkręciło
Później coraz więcej wiaderek, konceptów - porażek i sukcesów Punktem zwrotnym - rozwojowym, były moje urodziny kiedy znajomi postanowili sprezentować mi domowy zestaw do destylacji pewnego znajomego, który zawiesił działalność.
Niemniej nie mogliśmy zgrać się, co do daty pierwszego pędzenia... I tak poszło to w zapomnienie, aż pewnego słonecznego dnia idąc do lokalnego sklepu po pipete... wyszedłem uszczuplony o kwotę air still destylatora, wszelkich 'niezbędników' itp, ale z uśmiechem niczym proboszcz w kolędę .
Później próbowanie każdych z popularniejszych esencji, przepisów, próby kreowania własnych konceptów.
W chwili obecnej pasja poszła w kierunku mocniejszych alkoholi (cytrynówka, spiced rum, nutellówka, żurawinówka i wiśniówka przodują w produkcji), niemniej wachlarz produktów oraz lista ... stale się powiększa.
Chętnie podłapię jakieś interesujące koncepty i pomysły od bardziej doświadczonych.. wiec zabieram się za czytanie
** jutro rano podrzucę zdjęcia produkcji / selekcji **
udanego warzenia
k0be
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Czysta w drinkach oraz nalewki.
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy