Cześć wszystkim,
Od dłuższego czasu zabieram się do rozpoczęcia przygody z destylowaniem. Skłoniła mnie do tego książka, "Samogon", zakupiona w muzeum ikon na Podlasiu. W przeciągu ostatniego miesiąca kompulsywnie przeglądam oferty prostych aparatur typu pot still i nie mogę się zdecydować. Po głowie chodzi mi mikro pot-still z "destylatorów miedzianych", lub jedna z ostatnio wystawionych targowisku przez daniela86. Może jakaś pomocna dusza by mi podpowiedziała gdzie rozsądniej ulokować pieniądze we w miarę rozwojową instalację. Kusi mnie niesamowicie estetyka wyrobów komercyjnych, jednak cena w porównaniu do aparatury bardziej chałupniczej powala. Za rady będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
-
-
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK

2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Krótko o sobie: Szefu
- Ulubiony Alkohol: własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Kontakt:
- Załączniki
Re: Krowa
Witamy na forum 

-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: whisky, burbon, owocówki, czysty 96%
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Załączniki
Re: Krowa
Witamy, witamy.
A nie myślałeś by pokosić się o budowę aparatuty na kegu z kolumną? Mógł byś otrzymać czysty destylat, a zdejmując kolumnę działać jako pod stil.
Kwota i cena jaką chcesz przeznaczyć na budowę, zależy w dużej mierze od twojego wkładu pracy.
Albo odkupić gotową używaną aparaturkę do psocenia za nie duże pieniądze i już działać.
pozdrawiam Lukasz
A nie myślałeś by pokosić się o budowę aparatuty na kegu z kolumną? Mógł byś otrzymać czysty destylat, a zdejmując kolumnę działać jako pod stil.
Kwota i cena jaką chcesz przeznaczyć na budowę, zależy w dużej mierze od twojego wkładu pracy.
Albo odkupić gotową używaną aparaturkę do psocenia za nie duże pieniądze i już działać.
pozdrawiam Lukasz