Limoncino
-4 CYTRYNY (SKÓRKI BEZ ALBEDO)
-200 mL SPIRYTUSU
- 200 ml WODY
- 300gr CUKRY
Zestrugać skórkę z 4 cytryn, zostawić jeden cieniutki plasterek. 200ml spirytusu zmieszać ze 200ml wody. Gdy powstanie z tego wódka, przelać ją do słoika, do którego wcześniej wrzuciliśmy skórki i plasterek. W międzyczasie 300g cukru zalać 350ml wody i gotować na syrop. Po maceracji (gdy skórki będą białe, a płyn żółty) połączyć nalew z syropem w takich proporcjach jaki chcemy likier otrzymać-bardziej czy mniej słodki
Limoncino
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2755 razy
Re: Limoncino
Limoncello otrzymujemy z następującego przepisu:
http://alkohole-domowe.com/forum/post66721.html#p66721
http://alkohole-domowe.com/forum/post66721.html#p66721
[URL=https://matchnow.info] Beautiful Womans from your city[/URL]
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt: