Witam miłośników domowego chleba.
Mam do Was pytanie, ponieważ od jakiegoś czasu "choruję" na porządny domowy młyn, ale niestety ceny takiego cuda są niebagatelne, pomyślałem że warto zapytać Was czy chcielibyście regularnie kupować mąkę (w cenach nieprzekraczających ceny sklepowe).
Posiadam dostęp do zbóż ekologicznych (żyto i pszenica).
Mieszkam w centrum Polski (okolice Bełchatowa/Radomska).
Będę wdzięczny za Wasze opinie czy moja propozycja ma rację powodzenia.
Pozdrawiam!
Emek8585
-
-
-
Autor tematu - Posty: 2
- Rejestracja: wtorek, 23 paź 2012, 09:58
- Załączniki
-
- Posty: 692
- Rejestracja: sobota, 8 maja 2010, 07:02
- Załączniki
Re: Mąka żytnie/pszenna pełny przemiał - domowa robota - pytanie
Raczej nie wróżę Ci sukcesu w sprzedaży mąki na tym forum.
Pozdrawiam,olo 69
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Załączniki
Re: Mąka żytnie/pszenna pełny przemiał - domowa robota - pytanie
Śruta prędzej by się rozeszła niż mąka, łatwiej filtrować.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
-
- Posty: 914
- Rejestracja: środa, 24 lip 2013, 20:19
- Krótko o sobie: Taki sobie ze mnie psotnik ;)
- Ulubiony Alkohol: Benedyktynka
- Status Alkoholowy: Destylator
- Lokalizacja: Poznań
- Załączniki
Re: Mąka żytnie/pszenna pełny przemiał - domowa robota - pytanie
Gdybyś miał jeszcze dostęp do jęczmienia i kukurydzy, to być może miałbyś zbyt u miłośników whisky oraz burbona. Sam bym brał gdyby nie to, że mieszkam w innym regionie Polski.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
-
Autor tematu - Posty: 2
- Rejestracja: wtorek, 23 paź 2012, 09:58
- Załączniki
Re: Mąka żytnie/pszenna pełny przemiał - domowa robota - pytanie
A no właśnie - tutaj wchodzi w grę kwestia odległości. Co z tego, że cena mąki byłaby na poziomie sklepowym, jeśli do tego dochodzi przesyłka.
Tymczasem robię rozeznanie po bliskich znajomych, ale z tego co widzę, to raczej mąka tortowa miałaby powodzenie...
No nic, trzeba sobie zrobić skarbonkę i po prostu zbierać na ten luksus i wyłączyć myślenie, że inwestycja może się zwrócić.
@Trener: dobra myśl z kukurydzą i jęczmieniem. Długo nawet zbierałem się do zrobienia whisky
Jeszcze raz dzięki za spostrzeżenia
Życzę samych udanych wypieków!
Tymczasem robię rozeznanie po bliskich znajomych, ale z tego co widzę, to raczej mąka tortowa miałaby powodzenie...
No nic, trzeba sobie zrobić skarbonkę i po prostu zbierać na ten luksus i wyłączyć myślenie, że inwestycja może się zwrócić.
@Trener: dobra myśl z kukurydzą i jęczmieniem. Długo nawet zbierałem się do zrobienia whisky

Jeszcze raz dzięki za spostrzeżenia

Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości