Najprostszy zacier z cukru kiedy będzie gotowy?
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
-
Autor tematu - Posty: 6
- Rejestracja: wtorek, 16 mar 2010, 18:32
Witam właśnie niedawno zacząłem przygodę z bimbrem nastawiłem zacier z cukru najprostszy na początek 2 kg cukru 2 kostki drożdżarzy i 8litrów wody wszystko w baniaku z rurką fermentacyjną.I mam pytanie jak długo to musi stać rzeby po destylaci otrzymać bimber kiedy będzie gotowe baniak znajduje się na piecu w centralnym jak się nie pali to jest tam ok 20 stopni a jak w nim pale codziennie po południu tak ok 11 godzin jest rozpalony i wtedy temperatura jest ok 35 stopni jak to długo musi stać aby uzyskać bimber a i bombluje co 3-4 sekundy.(stoi ok 7 dni na piecu)
-
- Posty: 1704
- Rejestracja: wtorek, 7 paź 2008, 15:51
- Krótko o sobie: Staram się odbierać świat z lekkim przymrużeniem oka ;)
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Otrzymał podziękowanie: 157 razy
Re: Najprostszy zacier z cukru kiedy będzie gotowy?????????
Nastaw będzie gotowy gdy:
1.Przestanie bulkać;
2. Zacznie się klarować;
3. Blg spadnie poniżej zera.
Co do 3 punktu, to nawet nie próbuj pytać co to te Blg. Znajdziesz to w dziale w którym piszesz... http://alkohole-domowe.com/forum/ujemny ... -t399.html
1.Przestanie bulkać;
2. Zacznie się klarować;
3. Blg spadnie poniżej zera.
Co do 3 punktu, to nawet nie próbuj pytać co to te Blg. Znajdziesz to w dziale w którym piszesz... http://alkohole-domowe.com/forum/ujemny ... -t399.html
-
Autor tematu - Posty: 6
- Rejestracja: wtorek, 16 mar 2010, 18:32