Martwe drożdże

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.

Autor tematu
Jalog
2
Posty: 2
Rejestracja: piątek, 26 lut 2010, 15:31

Post autor: Jalog »

Jako "martwe" , czy dobrze myślę - to pozostały osad na dnie naczynia.
- czy prawdą jest, że mogą być wykorzystane w następnym nastawie,
jeżeli tak to w jaki sposób ?
promocja

Maro.
50
Posty: 89
Rejestracja: piątek, 13 lis 2009, 22:49
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Wina
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Re: Martwe drożdże

Post autor: Maro. »

Witam ;)

Tak jest to osad z dna butli.
Jeżeli chodzi o martwe drożdże to już sie nie da ich wykorzystac.

Jeżeli robisz wino ryżowe to ryż można wykorzystać ponownie, natepne wino bedzie mocniejsze i tak z ryż można wykorzystac 3 razy.Ale trzeba go dobrze wypłukac od martwych drożdży i reszty skladnikow.

Pozdrawiam Maro :)
Awatar użytkownika

Kucyk
1700
Posty: 1704
Rejestracja: wtorek, 7 paź 2008, 15:51
Krótko o sobie: Staram się odbierać świat z lekkim przymrużeniem oka ;)
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Otrzymał podziękowanie: 157 razy
Re: Martwe drożdże

Post autor: Kucyk »

Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”