lemoniada, oranżada,....

Produkcja koniaku, brandy, śliwowicy, kalwadosu i innych nektarów które można uzyskać z owoców.
Awatar użytkownika

Autor tematu
jouu
200
Posty: 242
Rejestracja: wtorek, 15 wrz 2009, 22:21
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: swój :D
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Lokalizacja: bdg
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Post autor: jouu »

miał ktoś doczynienia z nastawem z samych cytrusów ? z samej cytrynki lub pomarańczy albo mix niezły kompocik mogł by z tego wyjść a co dopiero po przepuszczeniu :P

jesli posiada ktos jakas wiedze teorytyczna badz praktyczna prosil bym o wypowiedz :poklon;
Dobry bimber nie jest zły ;]
promocja

djprezes
50
Posty: 63
Rejestracja: sobota, 3 sty 2009, 18:33
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: lemoniada, oranżada,....

Post autor: djprezes »

Mało cukru raczej mają i dużo kwasu. Kwas należałoby zobojętnić ługiem, a i cukrem 'dosmaczyć' :)
Awatar użytkownika

Autor tematu
jouu
200
Posty: 242
Rejestracja: wtorek, 15 wrz 2009, 22:21
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: swój :D
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Lokalizacja: bdg
Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Re: lemoniada, oranżada,....

Post autor: jouu »

może być zwykła soda oczyszczona ? tylko ile jej tam sypnąć ?
Dobry bimber nie jest zły ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy owocowe”