Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.

Autor tematu
Deas
30
Posty: 31
Rejestracja: wtorek, 6 gru 2016, 21:36
Załączniki
Drożdże turbo grom

Postautor: Deas » piątek, 3 lis 2017, 22:01

Witam, kupiłem ostatnio drożdże yeast/drożdże turbo grom firmy browin. Jednak coś mi nie pasuje w ich opisie. A mianowicie w opisie jest napisane że stosując 7 kg cukru i 21 l wody do 5 dniach otrzymamy 19 procentowy nastaw. Moim zdaniem jest to niemożliwe ponieważ blg takiego nastawu to to 7/28=0,25 czyli blg=25 co daje maksymalnie 14-15% alkoholu w nastawie co o tym sądzicie ? to samo zauważyłem w opisach innych turbo drożdży.


alembiki
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!
Awatar użytkownika

Trener
900
Posty: 914
Rejestracja: środa, 24 lip 2013, 20:19
Krótko o sobie: Taki sobie ze mnie psotnik ;)
Ulubiony Alkohol: Benedyktynka
Status Alkoholowy: Destylator
Lokalizacja: Poznań
Załączniki
Re: Drożdże turbo grom

Postautor: Trener » niedziela, 5 lis 2017, 14:27

Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.


Wróć do „Drożdże i fermentacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość