Drożdże Gozdawa Tennessee wkisky

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.
online

Autor tematu
Guli101
10
Posty: 13
Rejestracja: niedziela, 13 paź 2019, 17:19
Podziękował: 11 razy

Post autor: Guli101 »

Czy ktoś korzystał może z tych drożdży? Kupiłem je do pierwszej zbożówki i mam dylemat. Mianowicie producent wskazuje temperaturę fermentacji ponad 28 stopni, co o tej porze roku w domu jest nieco kłopotliwe. Czy dadzą radę w niższej temperaturze?
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 24 lut 2020, 12:06 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.

kwik44
1250
Posty: 1256
Rejestracja: niedziela, 29 wrz 2013, 11:17
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 238 razy
Re: Gozdawa Tennessee wkisky

Post autor: kwik44 »

Dadzą, ale będą się ślimaczyć. Safspirit Mali też tak mają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”