Domowy dwuskładnikowy środek klarujący- wykonanie
-
- Posty: 51
- Rejestracja: niedziela, 31 lip 2016, 04:15
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem :)
- Ulubiony Alkohol: Wino z Wiśni/Truskawek/Dzikiej Róży/Goji
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Gdzieś w Polsce
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Co do klarowania to szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile to czasu zajmuje fermentacja zazwyczaj się kończy po 3 tygodniach a później to różnie bo czasami mam wenę i zaraz po tym jak drożdże opadną zlewam i odstawiam już bez rurki aż mi się przypomni wtedy już drugi zlewanie do butelek. Nigdy nie mam jakiegoś schematu i nigdy się tym nie przejmuję... ile czasu to stoi.
Ostatnio zmieniony środa, 11 lis 2020, 12:56 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.