destylat ze skrobi ziemniaczanej?

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.
Awatar użytkownika

AAmatorek
400
Posty: 405
Rejestracja: poniedziałek, 13 gru 2021, 10:55
Podziękował: 114 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Post autor: AAmatorek »

@artos41 A podobno przy 0,5 nie ma co odbierać przy skrobii? Czy twoje nozdrza wyczuły jakieś syfki?

@drgranatt odpęd w twoim wykonaniu, to puszczenie bez dzielenia w celu odzyskania całego alko? Do drugiej dałeś rurę ponad 100cm? Tak z ciekawości pytam.
alembiki
Awatar użytkownika

drgranatt
2000
Posty: 2069
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 128 razy
Otrzymał podziękowanie: 216 razy
Re: destylat ze skrobi ziemniaczanej?

Post autor: drgranatt »

@AAmatorek, tak, odpęd był bez dzielenia frakcji. Drugi raz poszedł na długiej (135cm wypełnienia) już z dokładnym podziałem.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
Awatar użytkownika

artos41
50
Posty: 60
Rejestracja: środa, 16 lis 2022, 10:30
Status Alkoholowy: Drinker
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Re: destylat ze skrobi ziemniaczanej?

Post autor: artos41 »

AAmatorek pisze: piątek, 16 lut 2024, 11:04 @artos41 A podobno przy 0,5 nie ma co odbierać przy skrobii? Czy twoje nozdrza wyczuły jakieś syfki?
Tak, wyczuwałem te syfy przedgonowe. Nie były tak intensywne jak w cukrówce, ale wydaje mi się, że warto jest tak gotować i wyeliminować te syfy na tyle ile to możliwe i na ile to ekonomiczne ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”