Ocena stopnia przefermentowania zacieru. Balling, Brix, areometry itp.

aronia
1450
Posty: 1499
Rejestracja: środa, 7 sie 2013, 08:14
Status Alkoholowy: Producent Wódek
Lokalizacja: Podkarpackie
Załączniki
Re: Czy zacier jest już gotowy?

Postautor: aronia » wtorek, 11 lis 2014, 12:42

Może odzyskać tyle samo cukru, które chce ratować dodawaniem drożdży - skoro chce dofermetować to widocznie jest dla niego to spora strata. Ja dunder z nieprzefermentowanych do końca owocówek stosuje zazwyczaj do cukrówek, bo oprócz pozostałego cukru chce dodatkowo odzyskać resztkę alkoholu, którego nie chce mi się odciągać przy destylacji :D .

 Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

Wróć do „Czy zacier/nastaw jest już gotowy?”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości