Pytanie za 100pkt. Kiedy degustować i ewentualnie butelkować miód.
Miód jak wiadomo z początku tematu, prawdziwy nie oszukany bo od pszczelarza który robi to z pasji.
Miód jest już przejrzysty, według mnie wyklarował się, tylko dziwi mnie że tak szybko się wyklarował - możliwe że zasługa drożdży do miodów pitnych.
Czwórniak z miodu lipowego.
-
Autor tematu - Posty: 213
- Rejestracja: niedziela, 2 wrz 2018, 10:51
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Własne alko
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Lubuskie
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Re: Czwórniak z miodu lipowego.
Dziś rozlałem do butelek. Blg 0 od dłuższego czasu. Wyszło 5szt o pojemności 0,75. Etykiety są jakie są Korki jak widać, jak coś się będzie działo to w najgorszym razie wypchnie korek, ale nie wróże mu więcej niż rok zanim zniknie.
Ostatnio zmieniony niedziela, 11 lis 2018, 10:54 przez fo11rest, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Posty: 325
- Rejestracja: niedziela, 27 sie 2017, 14:51
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
-
Autor tematu - Posty: 213
- Rejestracja: niedziela, 2 wrz 2018, 10:51
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Własne alko
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Lubuskie
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Re: Czwórniak z miodu lipowego.
Ostatnio zmieniony niedziela, 11 lis 2018, 11:54 przez fo11rest, łącznie zmieniany 1 raz.