Zanieczyszczony produkt - TEST LATARKI
-
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowanie: 91 razy
Re: Zanieczyszczony produkt - TEST LATARKI
Osobiście jak bym mógł to zrezygnował bym z silikonu na rzecz teflonu a jeszcze lepiej połączeń na uszczelki miedziane. No ale to by wymagało uproszczenia kolumny do minimum.
Jak by ktoś chciał mieć białe uszczelki to polecam aliexpress i do din i sms. To moje stare uszczelki niebieska dn 80 na wyjściu zbiornika twarda jak teflon kolor czarny rocznik 2016. Styczne z nią niebieskie tak samo. Biała silikonowa najnowsza w środku niej wizjer bufora epdm używany ok 2 lat bez uwag. Obok nich z rantem niebieskie jakieś 3 lata pracy w kolumnie miękkie bez przebarwień. Miałem jeszcze silikonowy worek do ciasta który ocieplał bufor wewnętrzny po roku rozpadł się darł w rękach jak papier. Teraz to samo z cyrkulacją w buforze zewnętrznym rurki metalowe nie chciało mi się spawać wcisnąłem w przelewy na silikonowy wężyk po 6 miesiącach wężyki rozlatują się w palcach.
Osobiście jak bym mógł to zrezygnował bym z silikonu na rzecz teflonu a jeszcze lepiej połączeń na uszczelki miedziane. No ale to by wymagało uproszczenia kolumny do minimum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.