Jest to świetny pomysł
Jeśli znajdą się chętnie to byłoby fajnie
Znaleziono 10 wyników
- czwartek, 18 sie 2011, 20:48
- Forum: Po Godzinach
- Temat: Ciekawy pomysł - kanał youtube
- Odpowiedzi: 8
- Odsłony: 3550
- wtorek, 25 lis 2008, 10:44
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Temperatura fermentacji
- Odpowiedzi: 5
- Odsłony: 22429
Temperatura fermentacji
W jakiej temperaturze trzymać butle z winem z jabłek. Tam gdzie teraz stoi jest 18 stopni. Wino robi sie dopiero 2 tygodnie.
- czwartek, 30 paź 2008, 15:43
- Forum: Przepisy na Nalewki i Likiery
- Temat: Jałowcówka
- Odpowiedzi: 5
- Odsłony: 7383
Jałowcówka
50g jagód jałowca, 2g ziela angielskiego, 1,6g mielonego cynamonu, 2g skórki pomarańczowej, 3g korzenia arcydzięgla wsypujemy do słoika i zalewamy 1l spirytusu. Macerujemy 2 tygodnie. Przecedzamy przez filtr do kawy, dodajemy 100g cukru i 2 l wody. Odstawiamy na kolejne 2 tygodnie. Jeżeli konieczne,...
- czwartek, 30 paź 2008, 15:39
- Forum: Przepisy na Nalewki i Likiery
- Temat: Nalewka malinowa
- Odpowiedzi: 57
- Odsłony: 64303
Nalewka malinowa
źródło: http://www.abcgospodyni.pl/nalewki.html Wsypać świeże i czyste maliny do butli, zalać je spirytusem 70 % tak, by były tylko przykryte i postawić na słońcu na 3-4 dni. Zlać spirytus i zaprawić, dodając na każde 0,5 l płynu - 0,25 l wody i 18 dag cukru (cukier rozpuścic wcześniej w gorącej wod...
- czwartek, 30 paź 2008, 15:38
- Forum: Przepisy na Nalewki i Likiery
- Temat: Nalewka czosnkowa - przepisy
- Odpowiedzi: 6
- Odsłony: 9961
Nalewka czosnkowa - przepisy
źródło : http://pychotka.pl/pychotka/content/category/8/141/111/ Składniki: 1 litr spirytusu 95% 1 kg czosnku Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, posiekać. Tak przygotowany czosnek zalać w słoju spirytusem, szczelnie zamknąć, odstawić na 14 dni. W okresie tym kilkakrotnie potrząsamy słojem aby pomi...
- czwartek, 30 paź 2008, 15:35
- Forum: Wytwarzanie Nalewek
- Temat: PODSTAWOWE ZASADY przy produkcji Nalewek
- Odpowiedzi: 0
- Odsłony: 6351
PODSTAWOWE ZASADY przy produkcji Nalewek
tekst zaczerpnięty z http://www.Alkoholick.Republika.pl Rady jak robić domowe Nalewki Do przyrządzania nalewek należy wykorzystywać wyłącznie rektyfikowany spirytus zakupiony w sklepie lub dobrze oczyszczony samogon o mocy powyżej 80%. Smak wszelkich słodkich nalewek i likierów poprawia dodatek soku...
- czwartek, 9 paź 2008, 16:13
- Forum: Po Godzinach
- Temat: Bimber - Przyczyna Ślepoty
- Odpowiedzi: 1
- Odsłony: 10748
Bimber - Przyczyna Ślepoty
Wszyscy znają ten plakat Co sądzicie? Po co to?
- wtorek, 7 paź 2008, 15:21
- Forum: Ogrodnictwo
- Temat: Winnica Golesz
- Odpowiedzi: 1
- Odsłony: 5730
Winnica Golesz
Naprawde super info jak zrobić własną winnicę i jak robić smakowite wino, POLECAM GORĄCO ten portalik:)
http://www.winnica.golesz.pl
http://www.winnica.golesz.pl
- wtorek, 7 paź 2008, 14:57
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Eliksir życia
- Odpowiedzi: 1
- Odsłony: 2079
Eliksir życia
Znalazłem fajny oto taki artukuł i chciałbym go tu zapodać :) Eliksir życia Pozytywny wpływ umiarkowanego i regularnego spożywania wina gronowego na organizm człowieka znany jest już od czasów starożytnych. W Mezopotamii znak pisma klinowego oznaczający wino i życie był taki sam. Również w starożytn...
- sobota, 20 wrz 2008, 10:06
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Fazy Fermentacji
- Odpowiedzi: 2
- Odsłony: 2976
Fazy Fermentacji
Witam na forum
Mam takie pytanko : Jakie są fazy fermentacji wina domowego ? I czym sie różnią i jak długo trwają ??
Mam takie pytanko : Jakie są fazy fermentacji wina domowego ? I czym sie różnią i jak długo trwają ??