Witajcie Psotnicy
Stawiając swoje pierwsze kroki w produkcji domowych pyszności trafiłem do Was i... zostanę na dłużej
Dysponuję jeszcze niewielkim doświadczeniem ale nadrabiam chęciami ;> Tak naprawdę proces destylacji prowadziłem dwukrotnie przy okazji robienia absyntu (udało się). Pisząc to powitanie jestem w trakcie gotowania pierwszej aqua vitae z nastawu owocowo- cukrowego. A co z tego wyniknie to już w innym poście
A oto zabawki do psocenia:
- Kana ze szkła żaroodpornego 10l + potłuczona porcelana;
- Pionowa chłodnica z deflegmatorem BF-10, odstojnik w deflegmatorze nie refluks;
- Termometr rtęciowy 50-100 st.C;
- Aerometr;
- Grzane na kuchence gazowej przez płytkę kwarcową.
jaskierek
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt: