Słód jęczmienny z melasą

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.

Autor tematu
Raknor82
10
Posty: 10
Rejestracja: czwartek, 10 sie 2023, 11:22
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: Raknor82 »

Hejka, próbował ktoś z Was do zatartego słodu jęczmiennego dodać pewną, nie za duża, porcje melasy?

Tak się trochę zastanawiam co mogło by wyjść po obejrzeniu Jessiego z kanału Still it:
https://youtu.be/Sc7zutlS_U8?si=7nLmP8rEXqqUJS4s
I w związku z tym, że posmakował mi kiedyś Glenlivet Carribbean Reserve.
Tak tylko myślę żeby melasa stanowiła 10-20% nastawu.

Na pewno sprawdzę, jak tylko mój pot still z destylatory miedziane dotrze, zaraz po tym jak zrobię czystego single malt na samym słodzie.
Ostatnio zmieniony wtorek, 3 paź 2023, 19:32 przez Raknor82, łącznie zmieniany 1 raz.
promocja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”