Cześć wszystkim,
Jestem początkujący, ale pierwsze psocenie mam już za sobą ^^ Zanim zabrałem się za temat, skakałem po necie ale najwięcej informacji znalazłem u was, interesowało mnie jak zacząć żeby się nie potruć i nie wywalić chaty w powietrze. W innym temacie napisze moje obserwacje i pytania z pierwszego gotowania na pewno dacie cenne rady
Pozdrawiam
Piotr
Kraki
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 25
- Rejestracja: środa, 12 kwie 2017, 14:52
- Ulubiony Alkohol: Złoty nektar
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: podlaskie
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Kraki
Cześć, moja aparatura: keg o pojemności 30l, kolumna o długości 1200 mm fi 50,3 mm z 6 zimnymi palcami, jeden odstojnik, chłodnica wykonana z rurki fi 8 o dł. 4m, termometr na szczycie kolumny i w kotle, podgrzewane palnikiem gazowym (czego teraz żałuję bo jednak elektryczny bezpieczniejszy). Chwile temu dodałem post w dziale pierwsze kroki, z komentarzem z pierwszego gotowania i kilkoma pytaniami tam też opisałem sprzęt