Smakowe z SYROPÓW PAOLA

Pomysły na poprawę smaku bimbru, przepisy smakowe, domowe sposoby na wyrób markowych wódek...
Awatar użytkownika

Autor tematu
SebasTTan
30
Posty: 45
Rejestracja: piątek, 11 maja 2012, 11:48
Krótko o sobie: Mówię co myślę. Dzięki tamu mam z głowy fałszywych przyjaciół.
Status Alkoholowy: Producent Bimberku
Lokalizacja: Oleśnica
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: SebasTTan »

Nie widziałem wcześniej takiego tematu więc zakładam i dzielę się
własnym doświadczeniem i opiniami testerów.
Przepisy są szybkie i można powiedzieć dla "leniwych", efekty mamy
natychmiastowe.

Przepis:
650 ml psoty 45-50%
1 łyżeczka (mała) miodu, najlepiej jeszcze nie skrystalizowanego.
100 ml dowolnego smakowego syropu.
50 ml płynnego kwasku cytrynowego (ja używam od lat Rolnika)
200 ml wody.
Dobrze żeby postało kilka godzin.


-------------------------
Spróbowałem już:
Imbir - wszystkim smakował bez wyjątków
Żurawina - troszkę słodkawy ale kobiety lubią słodkie.
Cytryna - hmmm no cytryna jak cytryna, jak ktoś robi z prawdziwych cytryn
to raczej się nie przekona.
Jabłko-mięta - no i to był hit weekendu, wyżłopaliśmy tego dużo,
musiałem 3 razy dorabiać.


Ogólnie jak ktoś nie lubi słodkiego może dać mniej syropu. Ogólnie taka mikstura
jest dość zdradliwa ze względu właśnie na swoją słodkość.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy smakowe”