Przez co filtrujecie psote z "farfocli"?
-
Autor tematu - Posty: 97
- Rejestracja: wtorek, 31 paź 2017, 12:52
Otóż robie różne owocówki na bazie cukrówki i za każdym razem borykam się z problemem różnych syfów pływających w psocie- zarówno przed rozcieńczeniem jak i po (65%). Próbowałem już płatków kosmetycznych, maseczek higienicznych z apteki i waty. Z waty i maseczek pływają mi jeszcze dodatkowo maleńkie włoski..Macie jakieś sposoby żeby temu zapobiec? Mam prosty sprzęt, teraz jeszcze użyłem wody demineralizowanej i dalej to samo.
-
- Posty: 7528
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 399 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1741 razy
Re: Przez co filtrujecie psote z "farfocli"?
Spróbuj tego - https://aabratek.pl/produkty/453/15cm_S ... ladny.html
Są różne "granulacje" tych wkładów Na pewno coś dobierzesz
Są różne "granulacje" tych wkładów Na pewno coś dobierzesz
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 3007
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 162 razy
- Otrzymał podziękowanie: 304 razy
Re: Przez co filtrujecie psote z "farfocli"?
Jak wyglądają te syfki? Najlepiej daj fotkę.
Jeśli pojawiają się już w czasie destylacji, to coś nie tak z procesem - może za szybki odbiór lub nałapiesz pogonów. I tego prosta filtracja raczej nie usunie. Bo takie mechaniczne, widzialne śmieci, to nawet filtr do kawy powinien usunąć.
Jeśli pojawiają się już w czasie destylacji, to coś nie tak z procesem - może za szybki odbiór lub nałapiesz pogonów. I tego prosta filtracja raczej nie usunie. Bo takie mechaniczne, widzialne śmieci, to nawet filtr do kawy powinien usunąć.
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
Autor tematu - Posty: 97
- Rejestracja: wtorek, 31 paź 2017, 12:52
Re: Przez co filtrujecie psote z "farfocli"?
Owocówki mam na myśli. A właśnie filtry do kawy chodziły mi po głowie. Macie jakieś sprawdzone firmy, czy to bez różnicy? I jeszcze jedno, jak z filtrowaniem zadębionej psoty? Jest utrata smaku/aromatu i co ważniejsze koloru? Czy może lepiej trochę dłużej potrzymać z płatkami żeby potem nie była zbyt jasna barwa po tych filtrach..
-
- Posty: 1312
- Rejestracja: poniedziałek, 18 lis 2013, 11:10
- Krótko o sobie: hymm?? lubię wszystko co samemu zrobię.
Wkładam w to dużo serducha.
Staram się korzystać z życia pełnymi garściami i co chwilę
znajduję nowe hobby, zostają tylko te,
które sprawiają mi radochę. - Ulubiony Alkohol: wódki smakowe, wino wytrawne
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: poznań
- Podziękował: 157 razy
- Otrzymał podziękowanie: 198 razy