Czyli coś na podobieństwo Goudy. W takim razie woskujesz już po wysoleniu, ja bym dał mu jeszcze z 2 tygodnie w temperaturze pokojowej wstępnego dojrzewania przed zawoskowaniem.
Jeśli chciałbyś wosk to jest w naszym sklepie: http://sklep.serowar.pl/pl/c/Powloki-do-serow/5
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w agrovis wosk mieli droższy - chyba ponad 20 zł.
-
Autor tematu - Posty: 25
- Rejestracja: sobota, 18 lip 2009, 18:51
- Ulubiony Alkohol: piwo, bimberek
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Kontakt:
- Załączniki
Re: Przepis na domowy Parmezan
Kolego jesli chcesz woskowac to zamiast nacierania sera sola polecalbym Ci solanke (latwiejsza w uzyciu i powierzchnia sera jest czysta) Przed woskowaniem ser musi troche lezakowac.
Dajcie mi kobietę, która szczerze kocha piwo, a podbiję cały świat!
Wilhelm II
Wilhelm II
-
- Posty: 253
- Rejestracja: sobota, 15 sie 2009, 14:34
- Krótko o sobie: Grupa krwi +miodowa
- Załączniki
Re: Przepis na domowy Parmezan
Dzięki za porady - jak wyjdzie coś znośnego to się pochwale.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości