pytasz o pierwsze czy o drugie moje zdjęcie jeżeli chodzi o pierwsze to zlewam całość po pierwszej pięćdziesiątce a potem zamykam i do końca przelewa się spowrotem go gara coś na wzór kolumny nie trzeba pilnować
EDIT by Kuc: Jak Kolega Kazbil nie nauczy się używać wielkich liter i nie zastosuje interpunkcji to ten post jutro pójdzie na fajans.
Zerknij Kolego tu: minimum-starannosci-pisanie-postow-t1069.html
Posty skasowane.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
-
- Posty: 242
- Rejestracja: wtorek, 15 wrz 2009, 22:21
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: swój :D
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Lokalizacja: bdg
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Re: Pytanie o chłodzenie z obiegiem zamkniętym do pot-stilla.
jest bardzo cicha lekko mruczy,
pobiera mało prądu
ale jak cały dzień miała by chodzić to jakiś wiatraczek trzeba by jej na oś domontować większość już go ma, ja jednak wrzucić bym ja w jaski tani olej albo obsmarował silikonem styki zasilania i zanurzył w wodze tak jak mam przy beczce z deszczówka, przed zanurzeniem w wodze wymoczyłem ja w mieszance oleju frytkowego z przepalonym jest to bardziej hardcorowe rozwiązanie ale sie sprawdza ;p ale spoko większość ma już taki wiatraczek z tyłu na osi ;p
dużą zaletą jest jej cena parę zł z popsutej pralki oraz jej wydajność
jestem dość świeży w temacie ale się wypowiem myślę ze poprawnie ;p :
kolumna usuwa aromaty smaki zapachy jak chcesz coś smakowego a masz sprzed z kolumna to wywal wypełnienie na ten czas... ( do takich rzeczy najlepiej 2 odstojniki + chłodnica )
śliwki raczej na pewno przypala Ci się do grzałki... trzeba by to mieszać... są takie azbestowe podkładki pod garnek żeby się nie przypalało (były już tu prezentowane chyba w temacie "szkiełko do brykania" )
płaszcz wodny a nie masz takiego kotła za robienia zapraw ? od biedy myślę ze spora miska by wystarczyła, żeby ten twój 10l kociołek choć częściowo był zanurzony...
w skórkach jest najwięcej aromatu jak zrobisz z samego skoku to będzie porostu bardziej zwykły bimberek przypominało (rola skórki tez była powyżej opisana)
Pokaż szczegóły nigdy nie miałem potrzeby stosować ale wszędzie gdzie słyszałem fontanny oczka wodne akwaria baseny i wszytko co ma do czynienie z woda stojąca jest w to wyposażone wiec coś w tym jest polecam jednak zanim bym się zabrał poczytał bym coś o tym w Googlach, ja jestem dopiero w fazie projektowania za jakiś czas będę mógł coś więcej powiedzieć oprócz teoria
chciałem zrobić mały refluxik do swojego gara ale widzę ze jest trochę roboty z tym wiercenie wiec chyba odpuszczę sobie ;p
możesz napisać w jakim markecie jest cukier dobry cukier ?
pobiera mało prądu
ale jak cały dzień miała by chodzić to jakiś wiatraczek trzeba by jej na oś domontować większość już go ma, ja jednak wrzucić bym ja w jaski tani olej albo obsmarował silikonem styki zasilania i zanurzył w wodze tak jak mam przy beczce z deszczówka, przed zanurzeniem w wodze wymoczyłem ja w mieszance oleju frytkowego z przepalonym jest to bardziej hardcorowe rozwiązanie ale sie sprawdza ;p ale spoko większość ma już taki wiatraczek z tyłu na osi ;p
dużą zaletą jest jej cena parę zł z popsutej pralki oraz jej wydajność
jestem dość świeży w temacie ale się wypowiem myślę ze poprawnie ;p :
kolumna usuwa aromaty smaki zapachy jak chcesz coś smakowego a masz sprzed z kolumna to wywal wypełnienie na ten czas... ( do takich rzeczy najlepiej 2 odstojniki + chłodnica )
śliwki raczej na pewno przypala Ci się do grzałki... trzeba by to mieszać... są takie azbestowe podkładki pod garnek żeby się nie przypalało (były już tu prezentowane chyba w temacie "szkiełko do brykania" )
płaszcz wodny a nie masz takiego kotła za robienia zapraw ? od biedy myślę ze spora miska by wystarczyła, żeby ten twój 10l kociołek choć częściowo był zanurzony...
w skórkach jest najwięcej aromatu jak zrobisz z samego skoku to będzie porostu bardziej zwykły bimberek przypominało (rola skórki tez była powyżej opisana)
Pokaż szczegóły nigdy nie miałem potrzeby stosować ale wszędzie gdzie słyszałem fontanny oczka wodne akwaria baseny i wszytko co ma do czynienie z woda stojąca jest w to wyposażone wiec coś w tym jest polecam jednak zanim bym się zabrał poczytał bym coś o tym w Googlach, ja jestem dopiero w fazie projektowania za jakiś czas będę mógł coś więcej powiedzieć oprócz teoria
chciałem zrobić mały refluxik do swojego gara ale widzę ze jest trochę roboty z tym wiercenie wiec chyba odpuszczę sobie ;p
możesz napisać w jakim markecie jest cukier dobry cukier ?
Ostatnio zmieniony środa, 30 wrz 2009, 09:32 przez Agneskate, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Błędy, off top.
Powód: Błędy, off top.
Dobry bimber nie jest zły ;]