cytując za humbug.pl:
Polska mistrzem Europy!
Na zakończonych mistrzostwach Europy w piciu samogonu „EuroShot 2009” polska reprezentacja zajęła pierwsze miejsce w klasyfikacji medalowej. Mamy nowy rekord świata!
Wrodzony talent oraz dobry trening – te dwa warunki muszą być spełnione aby osiągnąć dobre wyniki w sporcie.
W przypadku naszej reprezentacji nie brakowało ani jednego, ani drugiego, wszak do Wołgogradu jechaliśmy w roli jednego z faworytów, jednak same zawody miały nieoczekiwany przebieg z iście sensacyjnym zakończeniem.
Niezwykle mocną reprezentację wystawili Niemcy, szumnie zapowiadając przerwanie dominacji narodów słowiańskich w EuroShot. Już w sesji kwalifikacyjnej okazało się, iż nie były to puste słowa. Pod okiem doświadczonego ukraińskiego trenera, Leonida Taracha, niemiecki reprezentant Jurgen von Papke wyrównał rekord świata wynikiem 3,3 flaszki na godzinę! Przypomnijmy, iż rekord ten był niepokonany od roku 1980, kiedy to na olimpiadzie w Moskwie ustanowił go nasz rodak Zdzisław Motyka.
Niezwykły wynik von Papke wprowadził zaniepokojenie wśród innych zawodników. Gdy do stołu zasiadł dwukrotny mistrz Europy oraz wicemistrz olimpijski, Rosjanin Josif „Katjusza” Kobyłow, nikt nie spodziewał się, że popularny „Katjusza” może mieć kłopot z wejściem do finału.
Jednak Kobyłow, czy to podenerwowany wynikiem Niemca, czy też bez formy, zwalił się pod stół już po 40 minutach zawodów, przy jakże mizernym wyniku 2.5 flaszki na godzine! Trudno opisać rozczarowanie rosyjskich kibiców. W hali zapanował zamęt, przy akompaniamencie gwizdów i okrzyków „na Berlin” oraz „Papke koksiarz” wywiązała się bijatyka. Interweniowała milicja.
Lider naszej reprezentacji, Waldemar Ryczywół, wszedł do finału z drugim wynikiem, tuż za Niemcem.
W finale sytuacja zmieniała się jak w kalejdoskopie. Potężny von Papke pił szot na szotem, siejąc spustoszenie wśród przeciwników. Legendy tej konkurencji – jak Bułgar Ninow oraz Serb Kristic musieli uznać wyższość Niemca. Na polu walki został von Papke, fiński zawodnik Saranajnen (podejrzewany o alkoholizm) oraz nasz Ryczywół. Ryczywół pił równo, jednak jego forma budziła coraz większe zaniepokojenie komentatorów – przy stanie 2.9 flaszki na godzinę, dostał pierwsze ostrzeżenie od sędziego liniowego za wypuszczenie z dłoni szklanki!
Przy stanie 3.2 flaszki nastąpiła absolutna sensacja – na przerwie technicznej sędzia główny przyłapał von Papke na dopingu! Von Papke ukryty w damskiej toalecie zajadał salceson o dużej zawartości tłuszczu! To ewidentne złamanie przepisów doprowadziło do dyskwalifikacji Niemca. Jakże proroczo brzmiały okrzyki kibiców dzień wcześniej!
Na placu boju pozostał Fin oraz nasz Ryczywół. Ascetyczny i chudy Fin to przeciwieństwo naszego zawodnika, jednak walka szła na całego. Szot za szot, szklanka za szklankę!
Kto zostanie nowym mistrzem Europy? Po chwili mamy powtórne wyrównanie rekordu świata z 1980 roku! Zawodnicy podnoszą poprzeczkę wyżej – 3.4 flaszki na godzinę! Jednak Saranajnen nie daje rady! Osuwa się pod stół z niedojedzoną zagrychą w ustach i jest liczony! Otępiały Ryczywół wypija 3/4 flaszki, zakąsza śledzikiem ale nadal trzyma się prosto! 8….9…. liczy sędzia. Fińscy trenerzy czynią cuda by ocucić Saranajnena ale jest 10!
Mamy rekord świata i złoty medal!!!
Osobom, które chcą się zmierzyć z nowym rekordem świata, przypominamy, iż w konkurencjach sportowych pije się flaszkami o pojemności 1 litra.
Polska mistrzem Ełropy!
Śmieszne rzeczy związane z tematyką alkoholową i nie tylko:D
Przejdź do
- FORUM STARTOWE
- ↳ Przywitaj Się!
- ↳ Poczekalnia Pytań
- DESTYLATY
- ↳ Pierwsze Kroki
- ↳ Bimbrownia
- ↳ Zaciery i Nastawy
- ↳ Problemy zacierowe
- ↳ W czym nastawiać?
- ↳ Drożdże i fermentacja
- ↳ Czy zacier/nastaw jest już gotowy?
- ↳ Nastawy cukrowe
- ↳ Zaciery zbożowe i ziemniaczane
- ↳ Nastawy owocowe
- ↳ Zaciery i nastawy z różnych rzeczy
- ↳ Nastaw na Rum
- ↳ Składniki zacierów
- ↳ Oczyszczanie nastawu przed destylacją
- ↳ Budowa Aparatury
- ↳ Problemy i pytania
- ↳ Materiały
- ↳ Łączenie
- ↳ Kotły
- ↳ Grzanie
- ↳ Chłodzenie
- ↳ Destylatory pot-still
- ↳ Kolumny destylacyjne
- ↳ Wypełnienie kolumny
- ↳ Osprzęt
- ↳ Bufory stabilizująco-wzmacniające
- ↳ Katalizatory miedziane
- ↳ Kontrola procesu destylacji
- ↳ Aparatury kompletne
- ↳ Pytania o kompletne destylatory z Internetu
- ↳ Projekty aparatur
- ↳ Eureka!
- ↳ Galerie destylatorów
- ↳ Galeria destylatorów Pot-Still
- ↳ Galeria urządzeń do destylacji masowej
- ↳ Galeria destylatorów szklanych
- ↳ Galeria destylatorów Reflux
- ↳ Galeria destylatorów różnych
- ↳ Destylacja i Rektyfikacja
- ↳ Destylacja i rektyfikacja metodą pot still
- ↳ Alembiki
- ↳ Destylacja metodą reflux ratio
- ↳ Destylacja wina i piwa
- ↳ Dzielenie frakcji podczas destylacji
- ↳ Ogólnie o destylacji
- ↳ Problemy destylacyjne
- ↳ Kolumny półkowe
- ↳ Zdrowie i Bezpieczeństwo
- ↳ Gotowe Destylaty
- ↳ Oczyszczanie destylatu
- ↳ Węgiel aktywny
- ↳ Chemiczne poprawianie destylatów między operacjami
- ↳ Mętny produkt
- ↳ Przepisy smakowe
- ↳ Przechowywanie destylatu
- WINO DOMOWE - WINIARSTWO
- ↳ Wytwarzanie Wina
- ↳ Wina Gronowe
- ↳ Wina Owocowe
- ↳ Wina Różne
- ↳ Cydr
- ↳ Miody Pitne
- ↳ Pszczelarstwo
- ↳ Sprzęt Winiarski
- ↳ Przechowywanie i dojrzewanie wina
- PIWO DOMOWE - PIWOWARSTWO
- ↳ Warzenie Piwa
- ↳ Przepisy na Piwo Domowe
- ↳ O Piwie i Nie Tylko
- ↳ Sprzęt Piwowarski
- NALEWKI DOMOWE - LIKIERY
- ↳ Przepisy na Nalewki i Likiery
- ↳ Wytwarzanie Nalewek
- DRINKI I ALKOHOLE ŚWIATA
- ↳ Wytwarzanie Drinków
- ↳ Najlepsze Drinki
- INNE WYROBY DOMOWE
- ↳ Chleb Domowy
- ↳ Wędliny Domowe
- ↳ Serowarstwo
- ↳ Zakąski Domowe
- ↳ Przetwory Domowe
- ↳ Ocet Domowy
- ZAOPATRZENIE
- ↳ Sklepy, Sprzedawcy, Producenci...
- ↳ Sklep Alkohole-Domowe.pl
- ↳ Ogrodnictwo
- ↳ Targowisko
- INNE - PRODUKCJA I SPOŻYWANIE
- ↳ Aspekty Estetyczne
- ↳ Degustatornia
- ↳ Alkoholowe Zbiory
- ↳ Akcje Specjalne
- ↳ Prawo a Produkcja Alkoholi
- ↳ Download
- ALKOHOL I PROBLEMY
- ↳ KAC
- ↳ Alkohol a zdrowie
- ↳ Alkoholizm - Choroba Alkoholowa
- INNE
- ↳ Fun Forum
- ↳ Po Godzinach
- ↳ Sprawy Techniczne
- ↳ Radioaktywne
- ↳ Śmietnik