Katalizator z drutu miedianego 0,1mm - co o tym sądzicie?
-
Autor tematu - Posty: 106
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zmajstrowałem sobie taki oto katalizator:
Zobacz całą galerię
Zużyłem na niego ok 1,2km drutu 0,1mm. Zrobienie go zajęło mi ok 2 godzin. Używam go razem ze zmywakami i nie zalewa mi szybciej kolumny. Drut oczywiście bez emalii Przyjmując, że powierzchnia czynna drucików to tylko połowa ich powierzchni P/V wychodzi na poziomie ok 30 m^2/m^3 więc strasznie dużo w porównaniu ze sprężynkami. Używał ktoś z Was czegoś podobnego? Jak wrażenia?
Zobacz całą galerię
Zużyłem na niego ok 1,2km drutu 0,1mm. Zrobienie go zajęło mi ok 2 godzin. Używam go razem ze zmywakami i nie zalewa mi szybciej kolumny. Drut oczywiście bez emalii Przyjmując, że powierzchnia czynna drucików to tylko połowa ich powierzchni P/V wychodzi na poziomie ok 30 m^2/m^3 więc strasznie dużo w porównaniu ze sprężynkami. Używał ktoś z Was czegoś podobnego? Jak wrażenia?
-
Re: Katalizator z drutu miedianego 0,1mm - co o tym sądzicie?
Mam rozumieć, że wszyscy już próbowali i jest to na tyle oczywiste, że nie warto się wypowiadać czy raczej, że nikt nie ma większego doświadczenia z tego typu katalizatorem? Więcej będą mógł napisać od siebie dopiero za miesiąc-dwa. Teraz nie mam czasu zbytnio na próby i porównania
-
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2756 razy
To nie jest tak jak myślisz. Masz akurat taką miedż to ją zakładaj. Na pewno zda egzamin.
Miedż to miedż ma spełniać robotę jako katalizator i świetnie nadaje się do deflegmatora w aparatach prostych tudzież w kolumnach rektyfikacyjnych do pierwszego gotowania. Nie spodziewaj się, jakichś cudownych efektów typu jakbyś używał sprężynki KO.
Ot i cała prawda o miedzi. Masz jej tak dużo to ją dobrze wykorzystaj.
Jedyny problem jaki napotkasz to odpowiedni sposób poczochrania. Najlepiej jak będzie w miarę równomierny coby nie powodowało zalewania.
Miedż to miedż ma spełniać robotę jako katalizator i świetnie nadaje się do deflegmatora w aparatach prostych tudzież w kolumnach rektyfikacyjnych do pierwszego gotowania. Nie spodziewaj się, jakichś cudownych efektów typu jakbyś używał sprężynki KO.
Ot i cała prawda o miedzi. Masz jej tak dużo to ją dobrze wykorzystaj.
Jedyny problem jaki napotkasz to odpowiedni sposób poczochrania. Najlepiej jak będzie w miarę równomierny coby nie powodowało zalewania.
[URL=https://matchnow.info] Beautiful Womans from your city[/URL]
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 309 razy
- Otrzymał podziękowanie: 446 razy
- Kontakt:
Taki drucik jest w transformatorach mocy we wzmacniaczach lampowych. Gdyby nie był lakierowany to byłoby jedno wielkie zwarcie.
Ale w kolumnie to może fajnie zabrzmieć
Kol.Skrzat ! Niech MOC będzie z Tobą !
Ale w kolumnie to może fajnie zabrzmieć
Kol.Skrzat ! Niech MOC będzie z Tobą !
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 162 razy
- Otrzymał podziękowanie: 304 razy
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 309 razy
- Otrzymał podziękowanie: 446 razy
- Kontakt:
Sprawdzony w praktyce? Poprosimy o wyniki testów. I chociaż 40 gram za 25 zł dla użytkowników forum podane jako promocja, to dokładnie to samo, co 80 gram za 50 zł dla Allegrowiczów (tam mają tańszą przesyłkę) , to może jest to jakaś alternatywa dla sprężynek, rurek, skrawków itp. Wyniki porównania poproszę, wyniki!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dobrze i tanio nie będzie szybko.
Dobrze i szybko nie będzie tanio.
Szybko i tanio nie będzie dobrze.
-
Mam w kolumnie tylko zmywaki Więc mogę jedynie powiedzieć, że katalizator spełnia swoją role Drut jest oczywiście bez emalii. Jak ktoś obieca przeprowadzić jakieś testy mogę oddać za pół ceny co by chociaż wyprawa na pocztę się zwróciła - sam jestem ciekawy.
Za pół ceny na testy? Z tego co wiem, to producenci dosyłają nieodpłatnie, żeby ktoś tylko zdecydował się testować. Wiesz, testowanie też kosztuje, a jego wyniki mogą być potencjalną dźwignią handlu dla Twojego wyrobu. Zachowaj powagę, bo choć mogę wypowiedzieć się jedynie w swoim imieniu, to ubawiłeś mnie setnie proponując, żebym coś od Ciebie kupił i przeprowadził dla Ciebie testy za własne pieniądze, żebyś mógł skuteczniej (bo w oparciu o wyniki testów) sprzedawać swój produkt i zasilić własne konto...
Dobrze i tanio nie będzie szybko.
-
Gdybym był producentem to Twój tekst ruszył by mnie. Całe szczęście nim nie jestem więc spłynęło po mnie jak po kaczce. Jak już mówiłem kupiłem okazyjnie taka szpule drutu i mogę RÓWNIEŻ OKAZYJNIE zrobić komuś taki sam katalizator. Drutu starczy na 3-4 sztuki, a cena się wzięła z podzielenia kwoty zakupu na 5. Spróbuj mądralo kupić drut 0,1mm bez emalii, a później pogadamy. Wróćmy do tematu.
-
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
Jedyny test, jaki mi przychodzi do głowy, to wypełnić tym katalizatorem kolumnę i próbować rektyfikacji.
Można by wtedy pokusić się o określenie wysokości półki teoretycznej.
Nie są to sprężynki, więc nie jest to kształt powtarzalny, dlatego wyniki pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami mogą się sporo różnić.
Można by wtedy pokusić się o określenie wysokości półki teoretycznej.
Nie są to sprężynki, więc nie jest to kształt powtarzalny, dlatego wyniki pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami mogą się sporo różnić.
http://www.youtube.com/watch?v=xZb3jJE8pYM
Kolejny który chce wyciągnąć tylko zainwestowane pieniądze
Lepiej dołożyć 20-30zł i kupić sprawdzone sprężynki. Bo taka będzie różnica w zakupie wypełnienia dla 30cm kolumny.
Lepiej dołożyć 20-30zł i kupić sprawdzone sprężynki. Bo taka będzie różnica w zakupie wypełnienia dla 30cm kolumny.
Każda prawda przechodzi przez trzy etapy: najpierw jest wyśmiewana, potem zaprzeczana, a na końcu uważana za oczywistą.
Arthur Schopenhauer
Arthur Schopenhauer
-
A skąd wiesz, że lepiej? Ja właśnie nie wiem i z chęcią bym się przekonał... A może ktoś ma sprężynki miedziane lub inny dobrze działający katalizator i chce się wymienić na tydzień-dwa ze mną na mój "baleronik" aby mieć materiał porównawczy? No i relacja obustronna jest bardziej wartościowa niż jedo.