winko jest ostre (dodałem pieprzu i imbiru)

Fermentacja, otrzymywanie moszczu, filtracja, butelkowanie, przechowywanie, choroby i wady wina, pasteryzacja, szczepienie drożdżami, itp...

Autor tematu
Junior
5
Posty: 5
Rejestracja: czwartek, 1 sty 2009, 15:03

Post autor: Junior »

Po dwóch tygodniach zlałem winko ( już prawie nie pracowało).I ponownie zakorkowałem żeby dofermentowało.PO wstępnej analizie smaku stwierdzam, że winko jest ostre (dodałem pieprzu i imbiru).Zobaczymy co dalej z tego będzie.
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Qba
700
Posty: 707
Rejestracja: wtorek, 26 sie 2008, 19:17
Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
Status Alkoholowy: Winiarz
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 177 razy
Kontakt:
Re: winko jest ostre (dodałem pieprzu i imbiru)

Post autor: Qba »

Witam, to ciekawy pomysł żeby dodać do wina przypraw, ale nie wiem czy to wino nie bedzie zbyt ostre :) Zawsze możesz je oddestylować :D Poczekamy zobaczymy.
Alkohole-domowe.com - Przepisy, wiedza, forum
Alkohole-domowe.pl - Zakupy, asortyment, zaopatrzenie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Wina”