Witam serdecznie,
Nie wiedziałem do którego działu umieścić ten temat za co z góry przepraszam, jeśli mój wybór jest zły.
Piszę do Was z dość nietypową prośbą. Jakiś czas temu stałem się posiadaczem dość ciekawego produktu marki Martini. Otrzymałem go po śmierci dziadka, który lubił zbierać różnego rodzaju alkohole, a że płynie w nas podobna krew to i ja mam podobną cechę w stosunku do takich trunków. Zaciekawiony dość nietypową butelką próbowałem znaleźć informacje na temat rocznika tego Martini, niestety bez skutku. Pisałem również do Martini i Bacardi, ale bez skutku. Dlatego też chciałbym prosić Was o pomoc w jego zidentyfikowaniu. Ewnetualnie może ktoś z forum doradzi, gdzie mogę szukać pomocy w tej sprawie (jakieś zagraniczne fora,itp.) Poniżej prezentuje zdjęcie:
Z góry dziękuję za pomoc.
Martini, niewiadodmy rocznik.
-
- Krótko o sobie: Lubie psocić i przy okazji próbować, a najlepiej smakuje w święta kiedy delektujemy się naszymi wyrobami, i te wędzonki...
- Ulubiony Alkohol: Żubrówka
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 33 razy
Re: Martini, niewiadodmy rocznik.
W sumie o tym nie pomyślałem, co rpawda na akcyzie są dwa rodzaje liczb jeden, który napewno nie ma nic wspólnego z datą(losowy ciąg liczb) i drugi 11-34 (to podobno jakieś oznakowanie, a propo składu produkcuyjnego). Na dnie butelki natomiast jest już ledwo widoczne Liquor Bottle, MR i AA 967
-
- Krótko o sobie: Lubie psocić i przy okazji próbować, a najlepiej smakuje w święta kiedy delektujemy się naszymi wyrobami, i te wędzonki...
- Ulubiony Alkohol: Żubrówka
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 33 razy
-
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 846 razy
-
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
Re: Martini, niewiadodmy rocznik.
Dokładnego roku nie znajdziesz ot tak, może być schowany np w numerze serii, chyba tylko kontakt z producentem może pomóc choć trochę zawęzić ew. datę produkcji, tyle że to w Twoim przypadku nie pomogło.
Można by spróbować wg. grafiki na etykiecie, którą co jakiś czas się zmienia.
@rozrywek
Można spotkać też rocznikowe single malt, a już regułą jest datowanie najlepszych serii z najlepszych lat patrz np. Cognac, Armagnac, Calvados.
Poza Francją, oprócz whisky nie spotkałem umieszczania daty, poza wspomnianymi winami gronowymi.
Można by spróbować wg. grafiki na etykiecie, którą co jakiś czas się zmienia.
@rozrywek
Można spotkać też rocznikowe single malt, a już regułą jest datowanie najlepszych serii z najlepszych lat patrz np. Cognac, Armagnac, Calvados.
Poza Francją, oprócz whisky nie spotkałem umieszczania daty, poza wspomnianymi winami gronowymi.
http://www.youtube.com/watch?v=xZb3jJE8pYM