Dwuletni nastaw w beczce do kiszenia kapusty.

Jak zachować zdrowie podczas destylacji, jak zadbać o bezpieczeństwo pędzenia, dział dla tych którzy cenią sobie spokojne, bezpieczne bimbrownictwo...

Autor tematu
NASTAWIONY
20
Posty: 29
Rejestracja: czwartek, 23 lut 2012, 14:33
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Post autor: NASTAWIONY »

Jak w tytule, 2 lata stał w kotłowni nastaw z jabłek. Przepuściłem go ostatnio.Brakowało mi wcześniej czasu,a potem nie miałem sprzętu. W trosce o wątroby, śledziony itp. moich znajomych,chciałbym wiedzieć, czy przez ten czas nie zaszła jakaś reakcja między plastikiem a alkoholem...
Bimberek ma smak i zapach swoisty 8-)
Pozdrawiam
W szkole lubiłem chemię i biologię.
Wiedziałem, że ta wiedza kiedyś zaprocentuje...
alembiki
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7348
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1697 razy
Re: Dwuletni nastaw w beczce do kiszenia kapusty.

Post autor: radius »

Nawet jak zaszła (w co wątpię), to w destylacie nie ma nic szkodliwego. Możesz spokojnie pić i częstować gości :pije:
SPIRITUS FLAT UBI VULT

Autor tematu
NASTAWIONY
20
Posty: 29
Rejestracja: czwartek, 23 lut 2012, 14:33
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: Dwuletni nastaw w beczce do kiszenia kapusty.

Post autor: NASTAWIONY »

Dzieki :D
To już spokojnie pije i spokojnie śpie...
W szkole lubiłem chemię i biologię.
Wiedziałem, że ta wiedza kiedyś zaprocentuje...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie i Bezpieczeństwo”