Do surówki po pierwszym gotowaniu, a przed drugim dodajemy 5 torebek kupnej pokrzywy, musi być ta w kwadratowych torebkach.
Gotujemy razem z torebkami. Na pot stilu psota wychodzi bez smrodu, a na końcu jest dopiero wyczuwalny wydźwięk pokrzywy. Psota według mnie lepiej smakuje i ma lepszy zapach.
Pokrzywówka
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
Re: Pokrzywówka
Ja zrywam młode pokrzywy i zalewam je spirytusem. Wstawiam do lodówki i są świetnym remedium na wszelkie skaleczenia skóry, wypryski, bąble od owadów.
Nigdy nie próbowałem tego pić, ale może to niezły pomysł ?
Pozdrawiam
Jan Okowita
Nigdy nie próbowałem tego pić, ale może to niezły pomysł ?
Pozdrawiam
Jan Okowita
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)