Powstał "koalak" jak feniks z popiołu :)
-
Autor tematu - Posty: 1087
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 275 razy
- Otrzymał podziękowanie: 191 razy
-
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowanie: 91 razy
Re: Powstał "koalak" jak feniks z popiołu :)
Czyli norma on długo i nikt więcej. Swoją drogą czytam te posty na czarnym.Ostatnio, zastanawiam się jak kiedyś ludzie dobry spiryt uzyskiwali? Teraz radzą robić na 4.5, kończyć przy 84 w buforze i odbierać 45 ml z fi 76.
sieokłamuje wyprzedził swoją epokę. Baniak LM w pizdę i na gaz. Absolucik Rules
sieokłamuje wyprzedził swoją epokę. Baniak LM w pizdę i na gaz. Absolucik Rules
-
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowanie: 307 razy
Bo on coś tam wymacał, wie jak dojść do zadowalającego go rezultatu... zwyczajnie niepotrzebnie dorabia do tego durne teorie, do tego uważa, że skoro jego zadowala to nikt inny nie może zrobić tego lepiej albo co gorsza inną drogą. Kompletnie też nie rozumie, że to hobby skupia nie tylko (hobbystycznych) wytwórców, ale też pewne grono eksperymentatorów.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Jak trafiłem na forum to u wielu były zimne palce i twierdzili że są w stanie zrobić dobry destylat i bardzo dobry mocny produkt na tym samym sprzęcie. Jak się uczyłem to dostałem taką buteleczkę z forum i wiedziałem do czego mam dążyć
Jak złożyłem sobie kolumnę z prawdziwego zdarzenia z OLM to z całym przekonaniem mogę powiedzieć że rektyfikacja jest nudna i dlatego zaczyna się kombinowanie.
Kto jest "gwiazdą" tamtego forum? Mam swój typ więc wystarczy mi pierwsza litera.
Jak złożyłem sobie kolumnę z prawdziwego zdarzenia z OLM to z całym przekonaniem mogę powiedzieć że rektyfikacja jest nudna i dlatego zaczyna się kombinowanie.
Kto jest "gwiazdą" tamtego forum? Mam swój typ więc wystarczy mi pierwsza litera.
-
A co do koalaka to on sobie z tego prostego Lm-a ideologie stworzył. Twierdzi że skoro się da na LM zrobić neutral to nic mu więcej nie potrzeba i koniec, kropka. No i to się stało jego hasłem reklamowym że on klientowi złomu za grube pieniądze nie będzie wciskał a Ci co pojęcia nie mają to się łapią. Potem taki idzie poczytać na czarnym o buforze, wraca do producenta a ten że takiego złomu absolutnie nie zrobi itd itd
Też się nad tym zastanawiam, dawniej panowały zupełnie inne zasady i też robiliśmy super destylaty. A teraz jak wróciłem do aktywniejszego czytania forum się okazało że to stare to panie bee. Do 95 w buforze stary tego się pic nie da, 50 ml na 70mm stary chyba Cię powaliło ja na 76mm max 45ml itd. No nic nie mnie to oceniać, czas to zweryfikuje.prolog1975 pisze: ↑środa, 28 cze 2023, 19:55 Ostatnio, zastanawiam się jak kiedyś ludzie dobry spiryt uzyskiwali? Teraz radzą robić na 4.5, kończyć przy 84 w buforze i odbierać 45 ml z fi 76.
A co do koalaka to on sobie z tego prostego Lm-a ideologie stworzył. Twierdzi że skoro się da na LM zrobić neutral to nic mu więcej nie potrzeba i koniec, kropka. No i to się stało jego hasłem reklamowym że on klientowi złomu za grube pieniądze nie będzie wciskał a Ci co pojęcia nie mają to się łapią. Potem taki idzie poczytać na czarnym o buforze, wraca do producenta a ten że takiego złomu absolutnie nie zrobi itd itd
-
- Ulubiony Alkohol: Whiskey
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 530 razy
- Otrzymał podziękowanie: 127 razy
- Kontakt:
Tutaj zabłysnął poszukiwaniem wysokości progu zalania kolumny - w cm A także innowatorskim systemem Łomżyńskim (poszukaj - bo mnie aż żal to opisywać ), no i jeszcze miał kilka podobnych przebłysków swojego "geniuszu" pisząc przy okazji o sobie, że nie da się go zagiąć w temacie rektyfikacji...
Także ten...
Koalak / Paweł Moczarski - specyficzny idio... eeee, tzn. mieszkaniec z pod Łomży.
Tutaj zabłysnął poszukiwaniem wysokości progu zalania kolumny - w cm A także innowatorskim systemem Łomżyńskim (poszukaj - bo mnie aż żal to opisywać ), no i jeszcze miał kilka podobnych przebłysków swojego "geniuszu" pisząc przy okazji o sobie, że nie da się go zagiąć w temacie rektyfikacji...
Także ten...
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Podziękował: 162 razy
- Otrzymał podziękowanie: 304 razy
-
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Podziękował: 162 razy
- Otrzymał podziękowanie: 304 razy
-
-
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowanie: 307 razy
Ja tam jestem zdania że konta nie powinny być usuwane i tyle... ew. powinien zostać "nick_usunięty" żeby dało się ustalić autora kocopołów. a tera mamy napis "konto usunięte" a takich kont jest więcej niż jedno... i nie wiadomo kto to taki mądry był w przeszłości.
Nie ma, był żeby mógł dalej ciągnąć te swoje manipulacje, ślad po nim został tylko w powitalni, poprosił o skasowanie konta i tematu z działu po godzinach... a teraz u siebie kwiczy że radius mu pozamykał tematy, a ja pamiętam post Quby że autor tematu poprosił o usunięcie konta i że temat będzie zamknięty albo nawet usunięty.
Ja tam jestem zdania że konta nie powinny być usuwane i tyle... ew. powinien zostać "nick_usunięty" żeby dało się ustalić autora kocopołów. a tera mamy napis "konto usunięte" a takich kont jest więcej niż jedno... i nie wiadomo kto to taki mądry był w przeszłości.
Ostatnio zmieniony czwartek, 29 cze 2023, 16:47 przez rastro, łącznie zmieniany 2 razy.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Ulubiony Alkohol: Whiskey
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 530 razy
- Otrzymał podziękowanie: 127 razy
- Kontakt:
Mnie tylko śmieszy, że są jeszcze ludzie którzy znając koalaka i jego teorie, dla świętego spokoju unikają opisywania tego idioty, który przez kupę lat po swoim żądaniu o usunięcie konta, siedział tu po cichu - co rusz wyciągając stąd treści postów i wklejając je na swoje forum poprzekręcane tak by pasowały do jego narracji w danym temacie, licząc że wywoła tym gównoburzę.
Tyle co stąd zostało przez koalaka wykradzionych treści, które później wklejał na swoje forum to głowa mała...
Tyle co stąd zostało przez koalaka wykradzionych treści, które później wklejał na swoje forum to głowa mała...
-
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
Hmm, to się chyba zgadza z pewną osobą z Łomży, którą znalazłem na OLX bo szukałem kogoś kto mi pospawa element wg. projektu. Już po 30s sekundach rozmowy dowiedziałem się, że moja rura 60 mm to gówno i mam cały swój sprzęt wyrzucić i on mi zrobi od nowa na 70 mm to będę miał dodatkowy list destylatu na godzinę więcej a po co tracić życie na siedzenie i pilnowanie kolumny. A niczego na 60 mm mi nie zrobi bo on nie będzie kaleczył rzemiosła (dosłowny cytat). Dawno mi nikt tak ciśnienia nie podniósł.
Ja tylko przypomnę, że nasza branża ma lekką ręką kilka tysięcy lat - ale tylko X i Y robią to dobrze .
A spawacza znalazłem tutaj na forum.
Ja tylko przypomnę, że nasza branża ma lekką ręką kilka tysięcy lat - ale tylko X i Y robią to dobrze .
A spawacza znalazłem tutaj na forum.
Ostatnio zmieniony piątek, 30 cze 2023, 11:41 przez tanczacy-z-drozdzami, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Podziękował: 169 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Powstał "koalak" jak feniks z popiołu ...I upadł jak długi na wycieraczkę . Cytując klasyka " Chyba skończyła się pewna epoka ..." http://siedestyluje.pl/index.php
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Piwo/ Cydr/ Bimberek
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Tacy zazwyczaj maja takie mocne grono wyznawców ze coś przetłumaczyc, skrytykować to szybko sie udziela cała banda agresorów która wyzywa, wyklina, mimo ze nie maja racji i sie nie znaja. Aktualny przykłąd to Jaworski Marek i jego kosciółek
TERMOMETRY WIFI
https://www.facebook.com/TermometryWIFI/
https://www.facebook.com/TermometryWIFI/
-
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowanie: 91 razy
-
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 56 razy
Konkurencja rośnie wraz z nabytym doświadczeniem (lat amatorskich nie wliczam) Coś czuwało nad kolegą poszukującym kolumny, który zwrócił się do mnie z poradą. Nieźle by się wp.....lił Ale połączyłem kropki i namierzyłem waszego Misia Ustrzegłem przed deale'm.
https://www.olx.pl/d/oferta/aabratek-ko ... 407Yf.html
https://www.olx.pl/d/oferta/aabratek-ko ... 407Yf.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 19 sie 2024, 09:55 przez aras.aras, łącznie zmieniany 2 razy.
Pszczoły nie tracą czasu na wyjaśnianie muchom, że miód jest lepszy niż gówno.
-
- Ulubiony Alkohol: Mój własny
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
A ja to ujmę tak: przez jednego hmm osobnika nie pojadę do Torunia.
A to przecież jest ładne miasto. Klasyczne.zabytkowe.
A do Łomży nie pojadę bo mi się kojarzy z kimś. I będę się obawiał że go spotkam i mnie będzie próbował do swojej sekty wciągnąć.
Tak to jest sekta oraz guru.
Nie karmić trolla i tyle.
Ujmę to tak" Jaki guru taka sekta"
A to przecież jest ładne miasto. Klasyczne.zabytkowe.
A do Łomży nie pojadę bo mi się kojarzy z kimś. I będę się obawiał że go spotkam i mnie będzie próbował do swojej sekty wciągnąć.
Tak to jest sekta oraz guru.
Nie karmić trolla i tyle.
Ujmę to tak" Jaki guru taka sekta"
-
- Ulubiony Alkohol: Mój własny
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
@jakis1234 To był żart z tym Toruniem. Bardzo ciekawe i zabytkowe miasto.
Nie jestem pewien jak prawa autorskie w naszym kodeksie działają. Ale wydaje mi się że nie można, nawet zmieniając odrobinę treść to i tak jest to czyjaś myśl.
Jeśli nie używa się opcji cytat i nie podaje się autora to plagiat czy nie?
Nie jestem pewien jak prawa autorskie w naszym kodeksie działają. Ale wydaje mi się że nie można, nawet zmieniając odrobinę treść to i tak jest to czyjaś myśl.
Jeśli nie używa się opcji cytat i nie podaje się autora to plagiat czy nie?