Wino z aronii restart
Cześć, robię wino z aronii, po restarcie ma 12blg, do restartu dałem drożdże bayanus g995 i pożywkę. Na 40 l opakowanie droższy i 20 g pożywki. Bardzo wolno chodzi praktycznie wcale, mierzyłem dziś blg i jest 12. Co dalej z tym zrobić ? Jest delikatna piana/bąbelki na gorze nastawu nie na całym tylko gdzieniegdzie. Dodać cukru ?
-
- Posty: 3080
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 140 razy
- Otrzymał podziękowanie: 569 razy
Re: Wino z aronii restart
[/quote]
Bo to bardzo słaba pianka w kilku miejscach tylko, widać ze chodzi ale bardzo wolno
Startowe było ponad 20, teraz ledwo chodzi, postawiłem przy piecu gdzie ma cieplej i zastanawiam czy się nie dosłodzić może lepiej pójdzie fermentacja
A po co?
[/quote]
Bo to bardzo słaba pianka w kilku miejscach tylko, widać ze chodzi ale bardzo wolno