Przemar
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
Witam wszystkich psotników. Do tematu podchodzę już chyba trzeci czy czwarty rok i tyle też podczytuje forum. Wreszcie może będzie trochę czasu na rozpoczęcie przygody. Doświadczenia w temacie skraplania tego i owego nie mam. Jedynie odparowuje nastawy po 250ml celem określenia wstępnie mocy popełnianego przeze mnie wina gronowego. Zamysłem jest popełnianie grappy, szkoda żeby wytłoki się marnowały . Korzystając zapytam od razu, czy te piękne miedziane saksofony jakie prezentują koledzy to będzie ok wybór do zamierzenia?
-
- Posty: 2591
- Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 236 razy
- Otrzymał podziękowanie: 455 razy
Re: Przemar
Witaj
Jeżeli chcesz robić smakówki, to alembik będzie ok, ale są też inne opcje.
Poczytaj https://alkohole-domowe.com/forum/porad ... 21549.html
i przy okazji https://alkohole-domowe.com/forum/topic21350.html
Powodzenia przy wyborze sprzętu i potem przy destylacji.
Jeżeli chcesz robić smakówki, to alembik będzie ok, ale są też inne opcje.
Poczytaj https://alkohole-domowe.com/forum/porad ... 21549.html
i przy okazji https://alkohole-domowe.com/forum/topic21350.html
Powodzenia przy wyborze sprzętu i potem przy destylacji.
Pozdrawiam z opolskiego.
-
- Posty: 2591
- Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 236 razy
- Otrzymał podziękowanie: 455 razy
Re: Przemar
Jest jeszcze półkowa, świetnie się nadaje do smakówek .
Ja mam aabratka, ponieważ mi najbardziej zależy na czystym spirytusie do nalewek, ale robiłem też na nim smakówki i jak najbardziej się da, chociaż ponoć na półkowej czy w alembiku wychodzą lepsze. Nie wiem, nie mam porównania.
Jedno jest pewne, jeżeli chcesz robić smakówki to idź w zbiornik z płaszczem - to podstawa.
Ja mam aabratka, ponieważ mi najbardziej zależy na czystym spirytusie do nalewek, ale robiłem też na nim smakówki i jak najbardziej się da, chociaż ponoć na półkowej czy w alembiku wychodzą lepsze. Nie wiem, nie mam porównania.
Jedno jest pewne, jeżeli chcesz robić smakówki to idź w zbiornik z płaszczem - to podstawa.
Pozdrawiam z opolskiego.
-
- Posty: 1047
- Rejestracja: wtorek, 31 mar 2020, 21:29
- Krótko o sobie: Uczmy się nie wyważać otwartych drzwi.
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowanie: 175 razy