Bardzo jestem ciekaw bo u mnie też 11 półek czeka na dokończenie- może po raz kolejny mnie zmotywujesz do działania

Feti pisze:No to jeszcze kociołek Twojego autorstwa
orcio666 pisze:Jacku ile to ma wysokości bez kotła?
chprzemo pisze:Jak testy tej półkowej? Opisz proszę produkt jaki uzyskasz z cukrówki...
chprzemo pisze:Bardzo jestem ciekaw bo u mnie też 11 półek czeka na dokończenie- może po raz kolejny mnie zmotywujesz do działania
Już mam dwa metry w ziemi wykorzystane, ale jak tak dalej będzie szło to trzeba będzie kopać. No i drabina będzie potrzebna.Gacek pisze:To teraz będziesz musiał do tego sprzętu wymurować "bimbrofornię"najlepiej wpuszczoną ze dwa metry w grunt
Carl pisze:1. W jakim celu na rurze do opróżniania kotła zamontowany jest z boku mały zaworek?
2. W jakim celu w płaszczu jest otwór nad rurą do opróżniania kotła? Czy tam jest jakiś wziernik?
Wszystko wyjaśnileś.Gacek pisze:Jacuś coś pominąłem?
aakk pisze:Jakiś rowek zrobiony na tokarce?
Nie przerabiał cukrówki na półkowej. Powstała do czegoś bardziej szlachetnegochprzemo pisze: Opisz proszę produkt jaki uzyskasz z cukrówki...
Tak, jestem po testach.chprzemo pisze:Jak testy tej półkowej?
MastaMari pisze:@sero jakiej rury karbowanej robiłem chłodnice do UFO ? i jaki rozmiar dennic ?
Pojemność 105 l, płaszcz 70 cm, kocioł 65 cm. Wysokość z buforem 83 cm. Bufor 6,5 l. Motoreduktor 60W i 34 obroty. Moc będzie prawdopodobnie 12 kW na dwóch grzałkach 3x2 kW.chprzemo pisze:A napiszesz coś więcej o kociołku? Jaka pojemność? Jakiej mocy motoreduktor? Jak dobierałeś moc Do pojemności?
Carl pisze:Pytanie mam takie - czy dobrze widzę, że na płaszczu masz zawór zwrotny? Płaszcz, domniemuję, że ciśnieniowy. Jaki jest cel montażu tego zaworu?
chprzemo pisze:Dzięki, wychodzi na to, ze motoreduktor nie musi być w kW, a może być coś mniejszego...
Wróć do „Kolumny destylacyjne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość