Zbiór wiadomości o podgrzewaniu destylatorów.

arTii
1200
Posty: 1234
Rejestracja: czwartek, 19 lip 2018, 18:55
Krótko o sobie: Blisko 50 lat na karku zobowiązuje do spożywania trunków o podobnym stężeniu ;)
Ulubiony Alkohol: od jakiegoś czasu- mój własny :)
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: podkarpackie
Kontakt:
Załączniki
Re: Grzałka jedno i trójfazowa z tą samą mocą.

Postautor: arTii » sobota, 11 lip 2020, 20:26

Spokojnie. Potraktuj to jakby te grzałki były pojedyncze: w bojlerze, czajniki i piekarniku.
Możesz śmiało regulować jedną z nich czuli np. Piekarnik
Pędzący hobbysta zajmujący się również odrobinę elektroniką.

Zamówienia i zapytania o sterownik MOONSHINER RGAP email: moonshiner.rgap (małpa) gmail.com
Dostępne również termometry WiFi z wyświetlaczem LCD


koncentraty wina
Awatar użytkownika

rozrywek
3000
Posty: 3276
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 08:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Załączniki
Re: Grzałka jedno i trójfazowa z tą samą mocą.

Postautor: rozrywek » sobota, 11 lip 2020, 21:32

arTii pisze:@aak - zamiast 3x2kW kup 1,5kW+2kW+2,5kW - bez regulatora uzyskasz 7 poziomów mocy :)
na grzałce 3x2kW będziesz miał tylko 3 poziomy mocy...

To też jest rozwiązanie. Niegłupie.
Widzę że mocy potrzebujesz sporo. To może zwyczajnie walnij dwie mocne siłowe i na jednej regulator? Bez kombinacji z dwoma różnymi napięciami?
Zauważ że te kw znamionowe nie oznaczają tego że taka moc będzie. Tak jest tylko napisane na grzałce ile ma. Ale ile daje nie wiesz.
Podczas pracy wszystkie wartości się zmieniają.
Nie popal instalacji.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............

Awatar użytkownika

drgranatt
1350
Posty: 1350
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 10:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Niemirof Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Załączniki
Re: Grzałka jedno i trójfazowa z tą samą mocą.

Postautor: drgranatt » niedziela, 12 lip 2020, 10:46

Baryla pisze:Trochę odkopię

drgranatt pisze: Tak, weź 3x2 kW i połączysz je w gwiazdę ze wspólnym "N" gdzie 1 faza będzie na regulator a dwie pozostałe daj na wyłącznikach.


Nic nie przeszkadza że przez taki:
https://allegro.pl/oferta/regulator-obrotow-silnika-mocy-napiecia-4000w-230v-7636856087?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
regulator będzie przechodzić przewód N ten sam który idzie na pozostałe grzałki?
Nic nie przeszkadza.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html


Wróć do „Grzanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość