Montaż zaworka precyzyjnego wody
-
Autor tematu
-
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 275 razy
- Otrzymał podziękowanie: 191 razy
-
- Krótko o sobie: Blisko 50 lat na karku zobowiązuje do spożywania trunków o podobnym stężeniu ;)
- Ulubiony Alkohol: od jakiegoś czasu- mój własny :)
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 61 razy
- Otrzymał podziękowanie: 154 razy
- Kontakt:
Re: Montaż zaworka precyzyjnego wody
Wbrew pozorom, regulacja przy głowicy jest przydatna. Zwłaszcza jeśli kran jest oddalony od aparatury.
Ponadto zaworem kulowym dużo trudniej się reguluje przepływ niż zaworkiem precyzyjnym, a jeśli ktoś ma droga wodę, to dobrze jest ustawić przepływ na niezbędne minimum.
Przeszedłem fazę kiedy regulowałem zaworem na ścianie i założyłem zaworek precyzyjny do węża PU - różnica ogromna.
Ponadto zaworem kulowym dużo trudniej się reguluje przepływ niż zaworkiem precyzyjnym, a jeśli ktoś ma droga wodę, to dobrze jest ustawić przepływ na niezbędne minimum.
Przeszedłem fazę kiedy regulowałem zaworem na ścianie i założyłem zaworek precyzyjny do węża PU - różnica ogromna.
Pędzący hobbysta zajmujący się również odrobinę elektroniką.
Zamówienia i zapytania o sterowniki destylatorów email: info @ sterownikiWiFi.pl lub przez wiadomość PW
Zamówienia i zapytania o sterowniki destylatorów email: info @ sterownikiWiFi.pl lub przez wiadomość PW
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowanie: 203 razy
Zaworek precyzyjny na dolocie chłodzenia? Toż to rozpusta , ale jeśli ma się ich nadmiar to naprawdę warto
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdy coś robię, zawsze staram się robić to najlepiej, choć nie zawsze mi to wychodzi......
-
Autor tematu
Tak podpowiada zdrowy rozsądek, ale powiem szczerze, że przeszła mi myśl, że można taki zaworek zamontować na powrocie z głowicy i tak jak w pierwszym przypadku wpuszczamy wodę tyle ile potrzebujemy, to w drugim rozwiązaniu wypuszczamy z układu chłodzenia i tu wbrew pozorom wydaje się, że łatwiej byłoby utrzymać zadaną temperaturę wody.wkg_1 pisze: Ale tak czy owak po zimnej stronie.
-
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 275 razy
- Otrzymał podziękowanie: 191 razy
Box
Bez przesady, spokojnie możesz sobie ustawić co do 1 stopnia. Tutaj nie musisz być dokładny co do ml.arTii pisze:Ponadto zaworem kulowym dużo trudniej się reguluje przepływ niż zaworkiem precyzyjnym, a jeśli ktoś ma droga wodę, to dobrze jest ustawić przepływ na niezbędne minimum.
Box
-
- Podziękował: 46 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Walka z tym zaworem kulowym jest bardzo męcząca ... szczególnie, że nie można tego ustawić raz na proces a konsekwencje przegrzania są nieprzyjemne. Jeżeli odcięcie grzania ustawi się na temperaturę par nad skraplaczem i zadziała to po kilku minutach nieuwagi można zaczynać proces od nowa ...
Po co się męczyć - kosztuje grosze a jakie ułatwienie.
Po co się męczyć - kosztuje grosze a jakie ułatwienie.
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Pigwówka
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A jakie zaworki precyzyjne polecacie?
Ostatnio zmieniony wtorek, 14 maja 2019, 13:34 przez wer1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematu
-
Autor tematu