Wszystko o winach z winogron. Przepisy, sposoby, metody...

Autor tematu
amrodo
1
Posty: 1
Rejestracja: piątek, 1 cze 2018, 08:19
Załączniki
Kupażowanie nie do końca udanego wina

Postautor: amrodo » piątek, 1 cze 2018, 08:21

Witam serdecznie wszystkich kolegów. W sezonie 2016 zrobiłem bardzo udane półwytrawne różowe wino winogronowe, teraz chciałem to powtórzyć jednak wino wyszło niezbyt smaczne. Jedyną różnicą w produkcji było dodanie płatków dębowych i wiśniowych nie podczas dojrzewania wina tak jak poprzednio a podczas fermentacji burzliwej. Wydaje mi się, że z tego powodu wyczuwalny jest zbyt intensywny smak drewna a samo wino ma dużo gorszy smak. Chciałbym je jakoś naprawić. Co sądzicie o kupażowaniu tego wina innym? Jeśli tak to jakim byłoby najlepiej? Jeśli chodzi o rodzaj wina, jest ono półwytrawne w kierunku wytrawnego. Będę bardzo wdzięczny za każdą sugestię.

 Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

Wróć do „Wina Gronowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość