Pierwsze wino
Robię pierwsze wino chce uzyskać 13-14% ale niestety użyłem bayanusow chce je ubić podgrzewając wino do 50-60 stopni. Tylko kiedy rozrobić aktualnie jest 10 dzień burzliwej fermentacji jak będzie bulgac raz na parę minut to zaleje z nad osadu i wtedy na cichą czy odrazu po burzliwej trzeba je ubić i dodać cukru i następnie zostawić je żeby się wyklarowało czy dopiero po cichej trzeba je ubić?
-
- Posty: 2591
- Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 20:05
- Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
- Ulubiony Alkohol: do 20%
- Status Alkoholowy: Miodosytnik
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 260 razy
Re: Pierwsze wino
Zakończ fermentację jak drożdże przerobią 230 gram cukru na każdy litr nastawu. Masz oczywiście cukromierz?
Temat zamknę, bo to typowy dubel. Wszystko masz dokładnie opisane coćby tutaj:
podstawowe-zasady-wyrobu-domowych-trunkow-t6449.html
Temat zamknę, bo to typowy dubel. Wszystko masz dokładnie opisane coćby tutaj:
podstawowe-zasady-wyrobu-domowych-trunkow-t6449.html
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!