Aktualne ceny cukru
Regulamin forum
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 399 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1741 razy
Re: Aktualne ceny cukru
@sargas, dla ciebie - http://allegro.pl/cukier-trzcinowy-nier ... ule_id=201
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 162 razy
- Otrzymał podziękowanie: 304 razy
Cukry dostępne na rynku różnią się - nazwijmy to - przydatnością do naszych celów Wg. mnie najlepsze są cukry o dużej zawartości melasy czyli te ciemniejsze. Kupiłem kiedyś od Jurka z forum trzcinowy, który jest ledwo żółtawy. Dodałem trochę do melasy, a reszta leży.
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
- Ulubiony Alkohol: Whisky, Bimber :)
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 232 razy
- Otrzymał podziękowanie: 53 razy
Potwierdzam Ja z niego normalną cukrówkę robiłem. Ale miałem go w cenie okazyjnej więc warto było. Ogólnie mi się lepiej opłaca robić cukrówkę - mam kumpla który za 2 litry mojej cukrówki po 1 gonieniu 40 %-owej przywozi mi z przejścia granicznego 1 litr albo Rumu dobrego albo Whisky. Więc prościej i smaczniej
-
- Podziękował: 51 razy
- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Cukier po 1,8 zł/kg https://www.olx.pl/oferta/cukier-w-big-bag-1-80-netto-kg-CID757-IDoc5oy.html#e50a8d1511
lub mniejsze opakowanie 2,1 zł/kg https://www.olx.pl/oferta/cukier-25-kg-2-10-netto-CID757-IDo8glo.html#19fe8c4528
i jeszcze jeden po 2 zł/kg https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-cukier-po-1kg-CID757-IDo4Fno.html#19fe8c4528
lub mniejsze opakowanie 2,1 zł/kg https://www.olx.pl/oferta/cukier-25-kg-2-10-netto-CID757-IDo8glo.html#19fe8c4528
i jeszcze jeden po 2 zł/kg https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-cukier-po-1kg-CID757-IDo4Fno.html#19fe8c4528
Organizm całkowicie pozbywa się alkoholu po 21 dniach, czyli nigdy...
-
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowanie: 307 razy
Tak to może być tylko w przypadku usługi a nie towaru VAT to nie podatek obrotowy i sprzedawca kupił ten cukier od producenta/hurtowni płacąc za niego cenę brutto. Oczywiści zaksięgował kwit i odliczył sobie VAT... ale pod koniec roku musi zrobić remanent... stan magazynowy musi się zgadzać z kwitami a przy sprzedaży pod stołem wiadomo... kwitu ni ma..
Oczywiście pewne straty mogą być, można sprzedać w promocji 100kg za złotówkę... ale wcześniej czy później ktoś się tego doczepi (szczególnie jak się okaże że przedsiębiorca chce zwrot VAT od US).
Oczywiście pewne straty mogą być, można sprzedać w promocji 100kg za złotówkę... ale wcześniej czy później ktoś się tego doczepi (szczególnie jak się okaże że przedsiębiorca chce zwrot VAT od US).
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
Ponoć z kartą klienta w Biedronce do 27 można kupić 2,19zł ale widziałem to tylko gdzieś w stolicy. W mojej lokalnej nie widziałem tej informacji, ale możliwe że warto zapytać jak komuś zależy. Ponieważ nie wnikałem dokładnie to nie wiem czy jest jakiś limit. W tej warszawskiej pewnie był limit całkowity bo na półce były ze cztery zgrzewki, ale to raczej jej specyfika że raczej mają kanapki dla niż cukier
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
Żona coś wyczytała na stronie że jednak 10kg na łebka, ale nie wiem. Wiem że emeryci wynieśli całą paletę naprawdę szybko . W każdym razie wystarczy tylko karta i nie trzeba robić zakupów na x zł. Więc tak cena jest dobra.
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
Jeśli w Biedronce jest limit 10 kg a w Stokrotce bez limitu o 6 groszy drożej to wiadomo gdzie lepiej kupić. 100 kg x 0,06 zł to 6 zł aby drożej na 100kg ale bez problemu, bez dzielenia paragonów. Ale tak reasumując coś się dzieje na rynku "cukrzanym" bo coraz częściej i więcej promocji. No a zwłaszcza są i bez limitu promocje.
-
- Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
- Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 142 razy
- Otrzymał podziękowanie: 179 razy
- Kontakt:
Nie wiem czy już było ale ...
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,fzs ... erta-28-08
Festiwal super cen - oferta 28.08
Oferta dostępna od 28 sierpnia 2017 do 3 września 2017 (na cukier do 30.08)
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,fzs ... erta-28-08
Festiwal super cen - oferta 28.08
Oferta dostępna od 28 sierpnia 2017 do 3 września 2017 (na cukier do 30.08)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
No to troszkę lipa tak czy inaczej. Od dziś ponownie akcja świeżaki - czyli maskotki dla dzieciaków. Ostatnio nazbierałem na 3 maskotki Teraz dzieciaki już zobaczyły i chcą. Jak będzie to rozbijane po 10 kg na 1 paragon to nie dostanie się naklejki. 1 naklejka od 40 zł. Ale to nie każdego dotyczy
-
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 134 razy
-
- Krótko o sobie: Na ile moge to pomagam ludziom.
- Podziękował: 73 razy
- Otrzymał podziękowanie: 94 razy
Cukier Djamant to najgorszy cukier dla naszych celów. Jest czymś zanieczyszczony, powstaje gorszy produkt. Czasem nastaw nie startuje. Nawet dobrzy producenci sprzętów mieli z nim problemy, piszą w swoich instrukcjach żeby lepiej go nie używać. Oczywiście że nie zawsze, ale przeważnie są z nim problemy.memekt pisze:Ja dziś w Biedrze kupiłem cukier Diamanta po 1,89. A, że głupi ma szczęście to mają/mieli jakiś błąd w systemie i nie było limitu, warunkiem było wystawienie dla każdego 10 kg osobnego paragonu
I like noble drinks.
-
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowanie: 482 razy
Stosuję naprzemiennie "Słodka łyżeczkę" i "Diamant" Nigdy nie miałem problemów z którymkolwiek, a duże ilości przerobiłem. Brak startu jest w dużej mierze spowodowany jakością drożdży. Tak mi się wydaje. Ostatnio kupiłem tak słabą partię Double snake'ów C48, że postanowiłem już nigdy ich nie używać.
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 134 razy
Co do Diamanta, zawsze robię nastaw z tego cukru i nigdy nie było z nim problemu.
U nas jest tak samo ale wczoraj mieli błąd w systemie i nie trzeba było robić zakupów, żeby cukier w promocji kupić.litzl pisze:Jeśli chodzi o cukier z Biedronki to spotkałem się z tym, że jest limit 10kg na paragon, a cena promocyjna obowiązuje jeśli kwota do zapłaty za całość zakupów wyniesie 49 złotych lub więcej
Co do Diamanta, zawsze robię nastaw z tego cukru i nigdy nie było z nim problemu.
-
Cukier w biedronce jest po 1,89 bez limitów. Jedynie co to może kierownictwo poszczególnych biedronek wprowadza limity na własna rękę. Dodatkowo nie ma żadnych warunków co do ceny. Sam wczoraj załadowałem na raz 30 kg i normalnie je kupiłem po 1,89
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk