Kolejny zatrzymany
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 399 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1741 razy
@jozzek666, nie pieprz o patriotyzmie bo to całkiem inna sprawa.
Znasz taką rzymską sentencję; sed lex, dura lex ? Facet dobrze wiedział co robi i czym to grozi. I na pewno nie "dorabiał" na chleb czy lekarstwo dla dziecka. Łatwy, choć nielegalny, pieniądz kusi. Gdyby było inaczej to więzienia byłyby o połowę mniej zaludnione
Całkiem osobną sprawą jest to, jak jesteśmy obecnie rządzeni. Nic więcej na ten temat nie napiszę, bo musiałbym sobie kupić Słownik Przekleństw i Wulgaryzmów Polskich
Znasz taką rzymską sentencję; sed lex, dura lex ? Facet dobrze wiedział co robi i czym to grozi. I na pewno nie "dorabiał" na chleb czy lekarstwo dla dziecka. Łatwy, choć nielegalny, pieniądz kusi. Gdyby było inaczej to więzienia byłyby o połowę mniej zaludnione
Całkiem osobną sprawą jest to, jak jesteśmy obecnie rządzeni. Nic więcej na ten temat nie napiszę, bo musiałbym sobie kupić Słownik Przekleństw i Wulgaryzmów Polskich
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: hymm?? lubię wszystko co samemu zrobię.
Wkładam w to dużo serducha.
Staram się korzystać z życia pełnymi garściami i co chwilę
znajduję nowe hobby, zostają tylko te,
które sprawiają mi radochę. - Ulubiony Alkohol: wódki smakowe, wino wytrawne
- Podziękował: 157 razy
- Otrzymał podziękowanie: 198 razy
Re: Kolejny zatrzymany
Bo w innych krajach jest refundowane wszystko, dzieci są zdrowe, urzędnicy są uśmiechnięci i Macierewiczów nie ma. Tylko Polska jest fuj. Temat dotyczy pacjenta który handlował bimbrem. Jest to przestępstwo bynajmniej dla mnie i kara mu się należy. Obecna partia rządząca nic do tego nie ma bo proceder ten byl nielegalny za rządów PO i wcześniej. Widzisz nie handluje alko ani niczym innym co by było nielegalne, nie kręcę z podatkami i cieszę sie że mogę mówić po polsku. Nie stoję za PISem KODem Ani kolegą Donaldem. Kraj zepsuty jest od dawna i nawet Liroy z Kukizem go nie naprawią. Mimo wszytko cieszy mnie to że jadąc rano do pracy budzi mnie polskie radio a nie jakiś obcy szwargot.
Jak mogę to pomogę, ale zaznaczam byle czego nie piję.
-
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Kontakt:
@Ramzol. Czyli jednak przyznajesz, że kraj jest zepsuty, i o to w moich wypowiedziach mi chodziło.
@Radius. Co do patriotyzmu a rządzących to moim zdaniem jest jednak to skorelowane. Choćby gdy przychodzi czas niepokoju czyli wojny, rządzący każą nam bronić nie swoich idei okrywając je płaszczem naszego patriotyzmu i odwołując się do poczucia przynależności, co nie zachodzi w czasach pokoju wtedy przez własny rząd jesteśmy traktowani jak psy.
@Radius. Co do patriotyzmu a rządzących to moim zdaniem jest jednak to skorelowane. Choćby gdy przychodzi czas niepokoju czyli wojny, rządzący każą nam bronić nie swoich idei okrywając je płaszczem naszego patriotyzmu i odwołując się do poczucia przynależności, co nie zachodzi w czasach pokoju wtedy przez własny rząd jesteśmy traktowani jak psy.
Ostatnio zmieniony wtorek, 14 mar 2017, 08:14 przez jozzek666, łącznie zmieniany 1 raz.
AlkoCalc Web - https://alko-calc.netlify.app
-
- Krótko o sobie: Domowy konstruktor, różnych nietypowych destylatorów.
- Ulubiony Alkohol: Własny
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Podziękował: 169 razy
- Otrzymał podziękowanie: 497 razy
Są filmy, dokument książki, każdy co ma trochę oleju w głowie znajdzie masę informacji od "Nocnej zmiany" : https://www.youtube.com/watch?v=hu1a3xT9db0 ,
Bardzo ładnie pokazane jak bydlaki pokroju wałęsy, tuska, pawlaka i całej wesołej gromadki obalają rząd Polski bo boją się że zostanie ujawnione żeby byli i są sługusami ruskich. Takich ludzi powinno się deportować do kraju ich pochodzenia, czyli Rosji i niech tam sobie żyją i robią interesy. Teraz jak słyszę jak w "polskich"- już chyba bardziej w większości niemieckich mediach ten zdrajca narodu TW Bolek mówi że to on obalił komunizm i dzięki niemu powstała unia europejska, to od razu przypomina mi się tekst filmu :
https://www.youtube.com/watch?v=QAsa-KNoVRo.
Bardzo ładnie pokazane jak bydlaki pokroju wałęsy, tuska, pawlaka i całej wesołej gromadki obalają rząd Polski bo boją się że zostanie ujawnione żeby byli i są sługusami ruskich. Takich ludzi powinno się deportować do kraju ich pochodzenia, czyli Rosji i niech tam sobie żyją i robią interesy. Teraz jak słyszę jak w "polskich"- już chyba bardziej w większości niemieckich mediach ten zdrajca narodu TW Bolek mówi że to on obalił komunizm i dzięki niemu powstała unia europejska, to od razu przypomina mi się tekst filmu :
https://www.youtube.com/watch?v=QAsa-KNoVRo.
[linia][/linia][i]Pozdrawiamy
SztukaDestylacji
SztukaDestylacji
-
- Krótko o sobie: Jestem spoko człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: własny
- Status Alkoholowy: Bimbrownik
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
A ja czasem mam wrażenie, że czasem ludzie piszą byle pisać, a już co piszą i o kim piszą to ma drugorzędne znaczenie.jozzek666 pisze:Czasami mam wrażenie, że większość ludzi głosuje byle głosować i tyle, a już na kogo głosują to ma drugorzędne znaczenie. Byle spełnić obywatelski obowiązek jak bezmózgie zombie:)....
-
- Kontakt:
-
Choćbyś nie miał o czym napisać kolego to i tak zawsze napiszesz. Co się tak irytujesz? Sam piszesz, że masz x lat za stary na zmiany itp, itd a tu jak młody kogut. Lepiej czasem przemilczeć pewne tematy, policzyć do 10 albo zrobić kilka głębszych wdechów.
Pozdrawiam ciepło i serdecznie.
Pozdrawiam ciepło i serdecznie.
-
- Kontakt:
Kolego a Ty piszesz w sprawie w której, się w temacie ani razu wcześniej nie wypowiedziałeś, do tego cytując mój post, który był moim subiektywnym odczuciem. Ale wiem dlaczego tak robisz, bo wcześniej w jakimś temacie się nie zgodziliśmy i pewnie masz o to żal. Tak dziecinnie się spraw nie załatwia. Jeżeli masz mi coś do powiedzenia to napisz na pw. Pozdro.
Wysłano przekazem myśli z urządzenia mobilnego.
Wysłano przekazem myśli z urządzenia mobilnego.
AlkoCalc Web - https://alko-calc.netlify.app
-
Kolego jozzek666 nie wdawałem się nigdy z Tobą w dyskusję. Nie rozumiem Twojego ataku na mnie. Może nie jestem tak doświadczony życiowo jak Ty, w czerwcu kończę dopiero 44 lata, ale po co te emocje? Jesteśmy kolegami z forum, nic więcej, zarzucasz mi o coś żal?
Tylko zacytowałem Twoją myśl, nie odniosłem się nawet do Ciebie bo nie znamy się a Ty mnie atakujesz.
Tylko zacytowałem Twoją myśl, nie odniosłem się nawet do Ciebie bo nie znamy się a Ty mnie atakujesz.
-
- Krótko o sobie: hymm?? lubię wszystko co samemu zrobię.
Wkładam w to dużo serducha.
Staram się korzystać z życia pełnymi garściami i co chwilę
znajduję nowe hobby, zostają tylko te,
które sprawiają mi radochę. - Ulubiony Alkohol: wódki smakowe, wino wytrawne
- Podziękował: 157 razy
- Otrzymał podziękowanie: 198 razy
Dymali, dymają i będą dymać. Nie jest to wina Polski tylko Polaków. Łamiąc prawo trzeba sie liczyć z karą nie ważne czy żyjesz tu czy tam. Kolega zasłużył i to nie podlega żadnej dyskusji.
Czy wiedza o tym że robią to bez mydła jest mi do szczęścia potrzebna. Nie. Życie jest za krótkie na to bym rozliczać miał Bolków Lolków i Donaldów za chudy w uszach jestem a i tak za chwile sie okaże że lider choć sie zarzekał do Kijowskiego podobny jest. Tutaj nigdy nie będzie dobrze bo taki mamy klimat
Czy wiedza o tym że robią to bez mydła jest mi do szczęścia potrzebna. Nie. Życie jest za krótkie na to bym rozliczać miał Bolków Lolków i Donaldów za chudy w uszach jestem a i tak za chwile sie okaże że lider choć sie zarzekał do Kijowskiego podobny jest. Tutaj nigdy nie będzie dobrze bo taki mamy klimat
Jak mogę to pomogę, ale zaznaczam byle czego nie piję.