Znaleziono 31 wyników
- piątek, 23 lut 2024, 08:44
- Forum: Wędliny Domowe
- Temat: polędwica z rękawa
- Odpowiedzi: 15
- Odsłony: 2360
Re: polędwica z rękawa
Nasłuchała pierdół z radia. mtx ejj, też to oglądałam właśnie to gotowanie z łupinami cebuli hahahhaha Dzięki bardzo za odpowiedź
- środa, 14 lut 2024, 15:52
- Temat: polędwica z rękawa
- Odpowiedzi: 15
- Odsłony: 2360
polędwica z rękawa
Cześć. mam pytanie, czy robił ktoś z Was polędwicę a`la sopocką z rękawa ? Taka gotowaną ?
- piątek, 28 lip 2023, 20:42
- Forum: Cydr
- Temat: Cydr z soku tłoczonego i jego klarowanie
- Odpowiedzi: 22
- Odsłony: 6242
Re: Cydr z soku tłoczonego i jego klarowanie
Dziękuję Wam w takim razie przejadę się do Carrefoura. Akurat jutro na zakupy się wybieram, (decathlony, half pricy i te sprawy ) i w końcu od czwartku długo wyczekiwany urlop. poszukam jeszcze jakieś miejsca gdzie są kraftowe piwa, które również bardzo lubię. Dzięki jeszcze raz
- piątek, 28 lip 2023, 10:16
- Forum: Cydr
- Temat: Cydr z soku tłoczonego i jego klarowanie
- Odpowiedzi: 22
- Odsłony: 6242
Re: Cydr z soku tłoczonego i jego klarowanie
Cześć. Troszkę mnie tutaj nie było. Co do cydru mam pytanie. Tylko błagam nie śmiejcie się ze mnie i nie hejtujcie. Jeżeli np. nie macie zrobionego cydru, czas Wam nie pozwolił etc. to jaki najlepiej kupować ? Najczęściej ten w marketach, który ja widzę, to Cydr Lubelski w Biedronce czy Dino https:/...
- wtorek, 10 sty 2023, 15:11
- Forum: Po Godzinach
- Temat: Sezon grypowy
- Odpowiedzi: 17
- Odsłony: 4035
Re: Sezon grypowy
No ja byłam chora przed samymi świętami. jeszcze gdzieś tam utrzymują się jakieś pozostałości jak kaszel. Tylko u mnie musiał wlecieć antybiotyk. Inaczej nie dałabym rady.
- poniedziałek, 2 sty 2023, 13:56
- Temat: Boże Narodzenie 2022
- Odpowiedzi: 10
- Odsłony: 3120
Re: Boże Narodzenie 2022
U mnie był łosoś na święta
- wtorek, 25 paź 2022, 12:31
- Temat: Grzybobranie
- Odpowiedzi: 16
- Odsłony: 4354
Re: Grzybobranie
Miodówek u mnie nie było, u mnie głównie podgrzybki i koźlarze. Kanie też były.
- czwartek, 20 paź 2022, 10:10
"miałam" napisałam w sensie, ze uzbierałam i ususzyłam. Póki co są grzyby już odpowiednio zapakowane i czekają na grudzień, jak będę lepić pierogi i uszka.
- czwartek, 6 paź 2022, 13:35
Widze na zdjęciu tutaj dużo podgrzybków i koźlarzy babka ( Kozaki ) Ja mam tak samo ale 1/4 z tego co Ty nazbierałeś Ja się nachodziłam w sobotę zeszłą, i coś tam nazbierałam. Miałam grzyby na sos i na pierogi i uszka na wigilę
- poniedziałek, 3 paź 2022, 14:49
Grzybobranie
Cześć I jak tam ?:) Jesteście po grzybobraniu ?
- wtorek, 20 wrz 2022, 10:12
- Forum: Ogrodnictwo
- Temat: Winorośl w ogrodzie - czy nadaje się na wino
- Odpowiedzi: 7
- Odsłony: 5016
Re: Winorośl w ogrodzie - czy nadaje się na wino
Pewnie, że jest sens, jeszcze z własnej winorośli U mnie rośnie winorośl, ale biała
- piątek, 16 wrz 2022, 12:27
- Temat: Pleśń w wędzarni ogrodowej
- Odpowiedzi: 10
- Odsłony: 4760
Re: Pleśń w wędzarni ogrodowej
Alkohol i najlepiej przepalić, absolutnie domestosu nie stosować.
- piątek, 16 wrz 2022, 12:17
- Forum: KAC
- Temat: Kac po zmieszaniu alkoholi
- Odpowiedzi: 37
- Odsłony: 14604
Re: Kac po zmieszaniu alkoholi
Heh, dobre
- środa, 14 wrz 2022, 10:30
defacto- moja szwagierka to jest akurat inny temat :D Ona to ma mocna głowę, aczkolwiek też poległa :p z tym, że ona następnego dnia po płd piła piwo nad jeziorem :D A ja po prostu na samo słowo alkohol miałam odruchy wymiotne. Po dziś dzień jak jest okazja jakaś typu urodziny, jakaś ważna kolacja c...
- środa, 14 wrz 2022, 10:23
- Forum: O Piwie i Nie Tylko
- Temat: Jakie Piwo lubicie najbardziej?
- Odpowiedzi: 246
- Odsłony: 138037
Re: Jakie Piwo lubicie najbardziej?
Jakiś czas temu a dokładniej w czerwcu byłam na delegacji z pracy. Event odbywał się w jednej z krakowskich restauracji gdzie ci z kolei robią swoje włąsne piwo. Tak się złożyło, że zakupiłam dwie butelki piwa - jedno było z ananasem - jak dla mnie mistrzostwo świata, drugie było z pomarańczą. Miała...
- środa, 7 wrz 2022, 11:26
Wiem, że post trochę już ma, ale... pomyślałam, że może opowiem Wam jak u mnie wyglądał kac po zmieszaniu alkoholi....No to ja Wam powiem jak dokładnie dwa lata temu, była impreza urodzinowa mojej szwagierki. Tak się stało, że z drugą szwagierką sobie usiadłyśmy i piłyśmy tak: piwo, desperadosa, win...
- piątek, 2 wrz 2022, 12:21
- Forum: Fun Forum
- Temat: Codzienna Fascynacja Muzyczna
- Odpowiedzi: 1029
- Odsłony: 197695
Re: Codzienna Fascynacja Muzyczna
radius ja pamiętam Johna Portera Pamiętam jak śpiewał z Anitą Lipnicką, tzn grał. Nie byłam jakąs jego fanką, ale jak leciało gdzieś to słuchałam
- poniedziałek, 29 sie 2022, 15:45
- Forum: Ogrodnictwo
- Temat: Jakie to winogrono i jak o nie dbać?
- Odpowiedzi: 3
- Odsłony: 5187
Re: Jakie to winogrono i jak o nie dbać?
Też sama jestem ciekawa jaką ja mam odmianę winogrona U mnie jest dojrzałe dopiero na koniec siepnia początek września
- wtorek, 23 sie 2022, 14:48
- Temat: Spotkania z fauną i florą
- Odpowiedzi: 781
- Odsłony: 296312
Re: Spotkania z fauną i florą
Będąc w Grecji widziałam biegające po polach koziołki, na drzewach limonki, granaty i oliwki
- czwartek, 7 lip 2022, 15:39
- Forum: Bimbrownia
- Temat: Największe wpadki bimbrownicze
- Odpowiedzi: 104
- Odsłony: 73454
Re: Największe wpadki bimbrownicze
rozrywek, Dzięki bardzo
- wtorek, 5 lip 2022, 13:54
O matko... jak to przeczytałam, to powiem szczerze, ze chyba mega skutecznie odechcialoby mi się żeby to robić Ale szacun dla Was. A Wasz bimber jest przezroczysty czy jest jakiegoś takiego winnego koloru czy coś? Bo od osoby w rodzinie jest czysty jak wóda..... fujj
- piątek, 1 lip 2022, 15:42
Dzięki za odpowiedzi No to chłopaki, czy odbywają się jakieś zloty? Czy coś - jakieś spotkania? Bo ja jestem bardzo ciekawa jak to wygląda Tak myślałam, że to jest źle zrobione...
- czwartek, 30 cze 2022, 14:45
Słuchajcie, jak jesteśmy przy temacie bimbru... Powiedzcie ... czy można go zepsuć? Ilekroć próbowałam pić bimber pewnej osoby z rodziny, to strasznie za przeproszeniem "waliło" drożdżami. Tak to ma wyglądać ? Ja tam się akurat na tego typu alkoholach nie znam, czy ma to bardziej jak kompo...
- środa, 29 cze 2022, 11:22
- Forum: Chleb Domowy
- Temat: Chleb na zakwasie - własne wypieki
- Odpowiedzi: 28
- Odsłony: 10917
Re: Chleb na zakwasie - własne wypieki
Dziękuję Ci Wojtku z odpowiedź, to nie wiedziałam, że daje się kostki lodu. Jeszcze raz dzięki, na pewno się zastosuję do tego
- piątek, 24 cze 2022, 16:05
- Forum: Chleb Domowy
- Temat: Chleb na zakwasie - własne wypieki
- Odpowiedzi: 28
- Odsłony: 10917
Re: Chleb na zakwasie - własne wypieki
Tym razem chlebek baltonowski z mąki T750 na drożdżach wg przepisu Kucharskiego z C+ Kuchnia Wyszedł idealnie i szybko się rozszedł Po wypieku miał 860g W czym piekłeś chleb ? W normalnym piekarniku czy w jakimś specjalnym piecu ? Kiedyś piekłam i powiem szczerze, że fakt był mega smaczny ale potem...
- piątek, 24 cze 2022, 15:53
Ostatnio słuchajcie miałakm okazje pić piwo niepasteryzowane i niefiltrowane z ananasem 5% Bardzo dobre
- piątek, 24 cze 2022, 15:44
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: Olka88
- Odpowiedzi: 11
- Odsłony: 3684
Re: Olka88
Dzięki Wam bardzo No ja właśnie będę dążyć do tego wybitnego oczywiście Nie inaczej Dzięki bardzo za rady. Dam znać co wyszło i jakie są opinie innych osób, które skosztują moje wina.
- wtorek, 21 cze 2022, 15:25
Re: Cześć
Przepisów to my mamy na kopy, najpierw poczytaj ogólnie o nastawianiu wina, o badaniu Blg, moszczu, obliczaniu mocy, potrzebnym sprzęcie itp. Jak już ogarniesz podstawy i będziesz wiedziała z czego chcesz zrobić i jakie wino, będziemy rozmawiali o konkretnych przepisach. Powodzenia Na temat oblicza...
- wtorek, 21 cze 2022, 15:00
Ja sluchajcie ostatnio miałam okazję pić pyszne piwo rzemieślnicze z ananasem Jak Admin wyrazi zgodę to powiem skąd dokładnie
- środa, 27 kwie 2022, 13:53
Re: Cześć
Bardzo Wam dziękuję za taki odzew Poczytam najpierw to co tam mi chyba jaskis napisał, a macie jakieś swoje przepisy ? Może się nimi zainspiruje słuchajcie
- wtorek, 26 kwie 2022, 11:09
Olka88
Hej Jestem Ola Na razie póki co nie produkuję nic, ale bardzo bym chciała jakieś wino domowej roboty czy to z winogrona czy innych owoców jak jabłka.