Nalewka z głogu - larwy

Dyskusja ogólna o wytwarzaniu nalewek i ich przyrządzaniu...

Autor tematu
KamilNalewka
1
Posty: 1
Rejestracja: sobota, 22 paź 2022, 22:41

Post autor: KamilNalewka »

Dzień dobry
Nazbierałam ostatnio głogu i po oczyszczeniu zalałem spirytusem, co skłoniło białe larwy do wypełznięcia na zewnątrz z owoców - stąd moje pytanie - czy wpłyną na smak napitku, czy zostawić jak jest i się nie przejmować?
koncentraty wina

wawaldek11
2500
Posty: 2918
Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Podziękował: 159 razy
Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Nalewka z głogu - larwy

Post autor: wawaldek11 »

Jak mentalnie Ci nie przeszkadzają, to kontynuuj proces. Możesz też w jakiś sposób "odcedzić" larwy, żeby nie oddawały do nalewki swoich smaków.
Wpływ na trunek jakiś tam będą miały, ale może pozytywny ;)
Pozdrawiam,
Waldek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Nalewek”