Znaleziono 4 wyniki
- sobota, 29 sie 2015, 22:53
- Forum: Zaciery i Nastawy
- Temat: Octowy zapach w destylacje jabłkowym
- Odpowiedzi: 0
- Odsłony: 2546
Octowy zapach w destylacje jabłkowym
Witam, destylowałem dziś na garnku z deflegmatorem jednokrotnie wino jabłkowe (samo było dla mnie zbyt mdłe w smaku), które przeleżało w plastikowych butelkach coś ponad pół roku. O ile sam smak jest dość obiecujący (wyraźnie owocowy, lekko gorzkawy, ale nie przeszkadza mi) to jego zapach kojarzy si...
- poniedziałek, 19 sty 2015, 03:08
- Forum: Bimbrownia
- Temat: Alcohol Spirit Kits - Whisky Prohibition
- Odpowiedzi: 5
- Odsłony: 3965
Alcohol Spirit Kits - Whisky Prohibition
Grzebiąc po Allegro natrafiłem na zestaw do produkcji... no właśnie, nie wiem czego:
http://www.allegromat.pl/aukcja169466
Na innych aukcjach widziałem tez min. smaki gin, brandy, rum.
Czy ktoś może wie czym jest "to coś"? (pytam z czystej ciekawości)
http://www.allegromat.pl/aukcja169466
Na innych aukcjach widziałem tez min. smaki gin, brandy, rum.
Czy ktoś może wie czym jest "to coś"? (pytam z czystej ciekawości)
- środa, 14 sty 2015, 20:43
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Kriokoncentracja wina- zamrażanie.
- Odpowiedzi: 12
- Odsłony: 11880
Re: Kriokoncentracja wina- zamrażanie.
Witam, robiłem coś takiego z wina mocno naaromatyzwanego przyprawami korzennymi. proces wyglądał mniej więcej tak: - wino do butelki 2l - butelka do zamrażalnika. - Kiedy wytworzyła się konsystencja mokrego śniegu (warto zatrząść czasem) przelewałem i odciskałem przez sitko do drugiej butelki. - jes...
- środa, 14 sty 2015, 20:25
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: Miodowy
- Odpowiedzi: 2
- Odsłony: 1024
Miodowy
Witam,
nazywają mnie Miodowy (co wbrew pozorom nie wzięło się od miodów pitnych, które bardzo lubię), i jestem zapalonym wino-eksperymentatorem. Jak na razie najdziwniejsze połączenie jakie zrobiłem to ziemniak-imbir.
Poza tym robię nalewki i przymierzam się bardzo powoli do destylacji.
nazywają mnie Miodowy (co wbrew pozorom nie wzięło się od miodów pitnych, które bardzo lubię), i jestem zapalonym wino-eksperymentatorem. Jak na razie najdziwniejsze połączenie jakie zrobiłem to ziemniak-imbir.
Poza tym robię nalewki i przymierzam się bardzo powoli do destylacji.