Znaleziono 4 wyniki

autor: Miodowy
sobota, 29 sie 2015, 22:53
Forum: Zaciery i Nastawy
Temat: Octowy zapach w destylacje jabłkowym
Odpowiedzi: 0
Odsłony: 2546

Octowy zapach w destylacje jabłkowym

Witam, destylowałem dziś na garnku z deflegmatorem jednokrotnie wino jabłkowe (samo było dla mnie zbyt mdłe w smaku), które przeleżało w plastikowych butelkach coś ponad pół roku. O ile sam smak jest dość obiecujący (wyraźnie owocowy, lekko gorzkawy, ale nie przeszkadza mi) to jego zapach kojarzy si...
autor: Miodowy
poniedziałek, 19 sty 2015, 03:08
Forum: Bimbrownia
Temat: Alcohol Spirit Kits - Whisky Prohibition
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 3965

Alcohol Spirit Kits - Whisky Prohibition

Grzebiąc po Allegro natrafiłem na zestaw do produkcji... no właśnie, nie wiem czego:

http://www.allegromat.pl/aukcja169466

Na innych aukcjach widziałem tez min. smaki gin, brandy, rum.
Czy ktoś może wie czym jest "to coś"? (pytam z czystej ciekawości)
autor: Miodowy
środa, 14 sty 2015, 20:43
Forum: Wytwarzanie Wina
Temat: Kriokoncentracja wina- zamrażanie.
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 11880

Re: Kriokoncentracja wina- zamrażanie.

Witam, robiłem coś takiego z wina mocno naaromatyzwanego przyprawami korzennymi. proces wyglądał mniej więcej tak: - wino do butelki 2l - butelka do zamrażalnika. - Kiedy wytworzyła się konsystencja mokrego śniegu (warto zatrząść czasem) przelewałem i odciskałem przez sitko do drugiej butelki. - jes...
autor: Miodowy
środa, 14 sty 2015, 20:25
Forum: Przywitaj Się!
Temat: Miodowy
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 1024

Miodowy

Witam,
nazywają mnie Miodowy (co wbrew pozorom nie wzięło się od miodów pitnych, które bardzo lubię), i jestem zapalonym wino-eksperymentatorem. Jak na razie najdziwniejsze połączenie jakie zrobiłem to ziemniak-imbir.
Poza tym robię nalewki i przymierzam się bardzo powoli do destylacji.

Wyszukiwanie zaawansowane