Dzień Dobry.
Postanowiłem po tygodniach czytania w końcu się przedstawić.
Mam na imię Andrzej i mieszkam w Warszawie. Startuję dopiero z praktyczną stroną naszego hobby, choć teorię już dobrze znam. Pierwszy raz widziałem aparaturę w czasie stanu wojennego, gdy ojciec w kuchni produkował kropelki na smutki codzienności. Dziś ja korzystając z tej samej aparatury pragnę podtrzymać tradycję. Jest to deflegmator z pierścieniami Rashiga + chłodnica ( zdjęcia przedstawię gdy nastaw będzie gotów ) Zbiornik do gotowania ma około 8l pojemności zespawany w 80 roku ze stali kwasowej. Zarówno kolumna, jak i chłodnica są produkcji angielskiej zrobione też coś koło 80-tych lat.
Pamiętam, że produkt strasznie śmierdział, ale robiony był z drożdży spożywczych. Węgla nie było, choć raz ojciec zrobił idealną bezzapachową gorzałkę, korzystając z pochłaniaczy od masek gazowych. Ach, to były czasy.
Mój pierwszy nastaw pracuje od 3 dni, lecz nie tak intensywnie jak to czasem opisują koledzy. Jest pół paczki Coobra 8, 4kg. cukru i 10,5l wody. Temp. 25*C. Poczekamy, zobaczymy. W każdym razie witam wszystkich jeszcze raz, dziękując za skarbnicę wiedzy.
Lombardi Witam wszystkich serdecznie
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt: