Kupię kolumnę miedzianą

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.

Autor tematu
eldakar
2

Post autor: eldakar »

Kupię używaną kolumnę miedzianą w kwocie do 1500 zł.
promocja

devil
20
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Kupię kolumnę miedzianą

Post autor: devil »

Kwota o jakieś ok 300zl wyższa i odstąpię z wszystkimi wężykami, bokakob miedziany 54 ovm keg 30l, wypełnienie plipek, wykonana przez kolegę Radiusa, zdjęcia popołudniu wrzucę

devil
20
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Post autor: devil »

Nie ma na zdjęciu, wężyków do wody, ale są też na szybko złączkach i je dodaje, oraz 2 termometry tablicowe na 10p i pod lm też są w zestawie. Jak mówiłem wypełnienie plipek, Dolny tri clamp na inny montaż jak na zdjęciu, średnica 54mm keg 30l spust z kega 2 grzałki 1500W i 2000W. Cała kolumna jest na tri clampach rozkładana w 3 miejscach. Jedno połączenie nie jest na stałe, ale to jest celowy zabieg, w razie pytań pisz, na PW ,oczywiście do kosztów dolicz koszt wysyłki, chyba, że jesteś z Małopolski albo Śląska to odbiór może być osobisty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 9 wrz 2024, 22:33 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.

Autor tematu
eldakar
2

Może uściślę. W zasadzie to miałem na myśli coś ze stajni Zygmunta, najlepiej Basic z OVM. Miałem takiego Basica wydłuzonego do 190cm i w zasadzie nikt nigdy mnie nie poczęstował niczym lepszym niż udało mi się zrobić na tej kolumnie. Ale kolumnę sprezentowałem szwagrowi na 40stkę żeby chłop przechodził łagodniej kryzys wieku średniego. Jak oddałem, tak szybko za nią zatęskniłem. Pomyslałem, że może ktoś zmienił orientację z miedzi na stał ( a takich tu przecież nie brakuje) i chcę oddać w dobre ręce nie za miliony monet.
Awatar użytkownika

radius
7500
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 399 razy
Otrzymał podziękowanie: 1741 razy

Post autor: radius »

eldakar pisze: wtorek, 10 wrz 2024, 12:51 W zasadzie to miałem na myśli coś ze stajni Zygmunta, najlepiej Basic z OVM.
W zasadzie to nie powinienem zabierać głosu, bo kol. devil sprzedaje kolumnę wykonaną przeze mnie, ale nie różni się ona konstrukcyjnie niczym od Zygmuntowego Basica, a jedynie zastosowanym osprzętem np. precyzyjnym zaworkiem iglicowym do odbioru urobku. Resztę sam obejrzyj ;)
Pozdrawiam.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Awatar użytkownika

aras.aras
300
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 55 razy

Post autor: aras.aras »

radius pisze: wtorek, 10 wrz 2024, 13:56 W zasadzie to nie powinienem zabierać głosu, bo kol. devil sprzedaje kolumnę wykonaną przeze mnie, ale nie różni się ona konstrukcyjnie niczym od Zygmuntowego Basica...
Jako osoba bezstronna dodam, że sprzęt ze zdjęć proponowany przez kolegę devil jednak się nieco różni ;) A mianowicie jakością wykonania bije ten, o który zabiega autor tematu i cena jest naprawdę atrakcyjna :ok:
Ostatnio zmieniony wtorek, 10 wrz 2024, 14:22 przez aras.aras, łącznie zmieniany 1 raz.
Pszczoły nie tracą czasu na wyjaśnianie muchom, że miód jest lepszy niż gówno.

Autor tematu
eldakar
2

Zamykamy.
Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”