Z tego co wyczytałem to frakcje tniemy normalnie jak przy destylacji.Kòpôcz pisze: - chciałbym ogarnąć cięcie frakcji;
Ale ponoć z Thumper jest to łatwiejsze, frakcje nie zachodzą tak bardzo na siebie i mniej wody z pogonem idzie do serca.
"Anglosasi" których oglądałem nazywali thumpera podwajaczem, czyli dublerem. Podejrzewam, że program, który oglądałem w bułgarskim hotelu jest nie do namierzenia bo sam nawet niewiem jak nazywała się ta stacja telewizyjna.Kòpôcz pisze: ... chyba nie widziałem doublera, bo tak na logikę, to po prostu dwa potstille jeden za drugim.
Między innymi do tego planuję wykorzystać "słoiki". Możesz napisać czym różni się aromatyzer od aromatyzatora?.Gacek pisze:.................
Dla mnie było najistotniejsze, o czym nikt wcześniej nie wspominał, że owe urządzenie może pracować jako aromatyzer lub aromatyzator.
Mam potrójny - kocioł a w nim miska a w niej druga miska . Trochę inaczej niż u Zielonki ale dobrze działa zarówno jako stabilizator jak i pomoc przy dzieleniu frakcji.rozrywek pisze:............
Podwójny zbiornik ma sens. Potrójny. Nawet poczwórny. Tylko chodzi o ciśnienie.
Ciśnienie. Słowo klucz.
Adam ja mam takie ciśnienie jak to czytam, że zastanawiam się czy wysadziło budynek czy nie... A może trochę cegły rozbiórkowej było na wędzarnię... A może nie było...rozrywek pisze:... Starałem się kolegę uchronić przed wysadzeniem budynku.
Na szczęście zrezygnował z tego pomysłu.
Sam doradzałem: rób. Dobrze. Zrób
Ale w szczerym polu i sam.
Dobrze że posłuchał.
Podwójny zbiornik ma sens. Potrójny. Nawet poczwórny. Tylko chodzi o ciśnienie.
Ciśnienie. Słowo klucz.