Informatyk (Internet) potrzebny

Dowolne tematy i off-topowe rozmowy. Piszcie tu to na co tylko macie ochotę, luźnie gadki i tak dalej, możecie się powyżywać. :)
Regulamin forum
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.

Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
Awatar użytkownika

Autor tematu
stuf
250
Posty: 295
Rejestracja: piątek, 6 wrz 2013, 16:33
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Post autor: stuf »

Cześć,
nie jestem pewien czy znajdę tu pomoc ale kto pyta nie błądzi.
Sprawa wygląda tak:
Mam na obiekcie oddalonym od mnie o 200 km monitoring kamer ip. Dostęp do internetu jest sa pośrednictwem Plus'a (Lte), zatem nie ma stałego IP.
Aktualnie system leży i nie wiem co jest przyczyną... ?
Czy istnieje taka możliwość żeby "zadzwonić" / puścić ping do tego routera i sprawdzić czy ma dostęp do internetu?
Myślałem o rozwiązaniu opartym na Teamwiever ale to trzebaby postawic jakiś pc który i tak pewnie po pierwszej awarii zasilania by nie wstał..

Jakieś pomysły jak to ugryźć?

Nabazgrane w Tapatalk.


Ostatnio zmieniony czwartek, 21 mar 2024, 19:05 przez stuf, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam serdecznie.

moszeusz
200
Posty: 213
Rejestracja: sobota, 23 sie 2014, 14:47
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: moszeusz »

Noo to musiałbyś znać adres IP (pewnie nie znasz, skoro nie jest on stały) i musiałby on być zewnętrzny (pewnie tak jest). Jeżeli masz router to zainteresuj się opcją Dynamic DNS (o ile ten router obsługuje tę funkcję).
Awatar użytkownika

Autor tematu
stuf
250
Posty: 295
Rejestracja: piątek, 6 wrz 2013, 16:33
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: stuf »

Tak słyszałem o tym Dyn Dns ale już parę lat temu próbowałem cos podziałać na innych sprzętach i niestety jestem analfabetą..

Nabazgrane w Tapatalk.

Pozdrawiam serdecznie.

boxer1981228
1000
Posty: 1030
Rejestracja: czwartek, 25 wrz 2014, 17:30
Ulubiony Alkohol: Czysta
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Naas
Podziękował: 258 razy
Otrzymał podziękowanie: 179 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: boxer1981228 »

A nie da rady zostawić tam podłączonego telefonu z włączoną opcją routera wifi i do tego wifi podłączyć kamerkę???
Awatar użytkownika

Autor tematu
stuf
250
Posty: 295
Rejestracja: piątek, 6 wrz 2013, 16:33
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: stuf »

Niespecjalnie...
Zależy mi na wiedzy co nie działa. W tym wypadku bedzie albo zawieszony telefon albo kamera.

Nabazgrane w Tapatalk.

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika

Mrooq
250
Posty: 289
Rejestracja: środa, 1 wrz 2021, 19:04
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: Mrooq »

Braciak u siebie na działce, w środku zadupia dziczy, ma pod lte podpięty monitoring działki. Działa, sterowanie kamerami poprzez aplikacje, do tego automatycznie wykrywają ruch i wysyłają powiadomienia na telefon.
Zwykły ruter z salonu z kartą, do tego kamery obrotowe 360 stopni i wszystko działa bez problemu.
Oczywiście pod warunkiem zapewnienia zasilania i zasięgu. I w tym drugim upatrywal bym się problemu u Ciebie. Coś się yebie z połączeniem i nie chce ruszyć po ponownym połączeniu.
Kaca po ostrej imprezie masz wtedy jak bardziej pamiętasz muzykę której słuchałeś, niż kobiety z którymi tańczyłeś.
Awatar użytkownika

Autor tematu
stuf
250
Posty: 295
Rejestracja: piątek, 6 wrz 2013, 16:33
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: stuf »

@Mrooq no właśnie Wuj wie..
To jest d-link zewnętrzny z kierunkową anteną. Tylko ze mnie zastanawia co się odwalilo skoro jest ustawiłem harmonogram restartu...
Zwineli maszt nadawczy?

Nabazgrane w Tapatalk.

Pozdrawiam serdecznie.

Daniel201028
10
Posty: 10
Rejestracja: piątek, 11 lis 2022, 22:07
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: Daniel201028 »

Jakiej firmy kamery/rejestrator? Bo dahua czy hikvision mają swoją aplikację do podglądu i zarządzania rejestratorem, zawiesza się kamera a jest dostęp do Internetu to jesteś w stanie z tego poziomu ją zresetować. Brak dostępu do Internetu zobaczysz to w aplikacji po prostu offline :) Jak problemy z routerem to sprawdź może przy okazji czy niema jakieś aktualizacji do niego. Możesz też zainteresować się czymś takim https://www.wireboot.com/ lub po prostu jakimś watchdog'em ;)
Awatar użytkownika

Autor tematu
stuf
250
Posty: 295
Rejestracja: piątek, 6 wrz 2013, 16:33
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: stuf »

System kamer to Tp-link Vigi więc wszytko jest. Ale ten systemik do resetu całkiem spoko

Nabazgrane w Tapatalk.

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika

Autor tematu
stuf
250
Posty: 295
Rejestracja: piątek, 6 wrz 2013, 16:33
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: stuf »

Okazało sie że część zestawu, a dokładniej antena z modemem zawiesiła się. Problem rozwiązałem zakupem programatora czasowego który ma za zadanie raz na dobę na 60 sekund rozłączyć zasilenie całego systemu

Nabazgrane w Tapatalk.


Ostatnio zmieniony środa, 27 mar 2024, 17:05 przez stuf, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika

zielonka
950
Posty: 955
Rejestracja: czwartek, 22 lis 2012, 16:41
Krótko o sobie: niecierpliwy kombinator
Ulubiony Alkohol: whisky
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 248 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: zielonka »

Jak już cybermasters to mam zapytanie - potrzebuję w samsungu s6 wymienić androida na minimum 8 maximum 12 - ktoś wie jak to się robi ?
Ostatnio zmieniony środa, 27 mar 2024, 22:40 przez zielonka, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym lubić to co zrobię i robić to co lubię
Awatar użytkownika

Autor tematu
stuf
250
Posty: 295
Rejestracja: piątek, 6 wrz 2013, 16:33
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: stuf »

@zielonka zajrzyj tu może: https://forum.android.com.pl/topic/2305 ... om-%C3%B3w

Nabazgrane w Tapatalk.

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rozrywek »

zielonka pisze: środa, 27 mar 2024, 22:40 Jak już cybermasters to mam zapytanie - potrzebuję w samsungu s6 wymienić androida na minimum 8 maximum 12 - ktoś wie jak to się robi ?
Idzie się do salonu gdzie sprzedają telefony i ci to załatwią.
A jak chcesz sam. To wyszukaj w opcjiach aktualizacja systemu.

rastro
2500
Posty: 2593
Rejestracja: wtorek, 15 sty 2013, 15:29
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 301 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rastro »

rozrywek pisze: piątek, 29 mar 2024, 01:10 Idzie się do salonu gdzie sprzedają telefony i ci to załatwią.
Zważywszy na to że dla tego telefonu ostatni oficjalny android to 7.0, to zdradź mi rozrywku mój ulubiony, który salon zainstaluje nieoficjalną wersję systemu (jeżeli w ogóle taka istnieje), albo jak to zrobić przy pomocy opcji aktualizacji. Na moje oko, najpierw trzeba poszukać czy wersje nowsze niż 7.0 są dostępne dla tego telefonu, a później zainteresować się oprogramowaniem umożliwiającym wgranie firmware z bootloadera, to chyba Odin się nazywa.

Czyli jak zwykle
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
@zielonka - możesz poczytać: https://www.download.net.pl/jak-zainsta ... 5/n/10292/ ale radził bym podejść do tematu co najmniej sceptycznie.
Ostatnio zmieniony piątek, 29 mar 2024, 09:27 przez rastro, łącznie zmieniany 3 razy.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7325
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1694 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: radius »

Czyli ja zwykle. Nasz "omnibus" byłby chory, jakby się nie odezwał, nawet pisząć głupoty :mrgreen:
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Awatar użytkownika

zask
200
Posty: 222
Rejestracja: sobota, 23 lut 2013, 17:01
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: zask »

Dawno tego nie robiłem ale zmiana ROMu w telefonie to już nie jest skomplikowana operacja jak jeszcze parę lat temu gdzie trzeba było praktycznie wszystkie pliki zastępować ręcznie.

Do pobrania oprogramowania SamFirm.
Jak byłby problem z pobraniem nowego ROMu to szukaj pod hasłem LineageOS.

Na YT jest mnóstwo tutorialów gdzie prowadzą krok po kroku. Nawet dla nie wtajemniczonych proces jest bezstresowy. Gdyby były problemy to napisz może jeszcze pamiętam ;)
Awatar użytkownika

Autor tematu
stuf
250
Posty: 295
Rejestracja: piątek, 6 wrz 2013, 16:33
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: stuf »

radius pisze:Czyli ja zwykle. Nasz "omnibus" byłby chory, jakby się nie odezwał, nawet pisząć głupoty :mrgreen:
To już zaczyna być serio męczące. Odechciewa się...🫤

Nabazgrane w Tapatalk.

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rozrywek »

rastro pisze: piątek, 29 mar 2024, 08:53 Zważywszy na to że dla tego telefonu ostatni oficjalny android to 7.0
To ciekawe skąd ja mam Androida 14 w Swoim Samsungu.
Telefon kupiony na święta tamtego roku.
Kto tu bzdury pisze?.
Awatar użytkownika

Doody
3500
Posty: 3834
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Podziękował: 283 razy
Otrzymał podziękowanie: 463 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: Doody »

Masz S6?
Pozdrawiam
Darek
Awatar użytkownika

Mrooq
250
Posty: 289
Rejestracja: środa, 1 wrz 2021, 19:04
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: Mrooq »

No i sprowokowałeś
radius pisze: piątek, 29 mar 2024, 09:10 Czyli ja zwykle. Nasz "omnibus" byłby chory, jakby się nie odezwał, nawet pisząć głupoty :mrgreen:
W dalszym ciągu...
rozrywek pisze: piątek, 29 mar 2024, 14:49 Kto tu bzdury pisze?.
TY
Kaca po ostrej imprezie masz wtedy jak bardziej pamiętasz muzykę której słuchałeś, niż kobiety z którymi tańczyłeś.
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rozrywek »

Przepraszam kolego @Mrooq
Sprawdziłem 10 minut temu w opcjach Samsunga informacje o oprogramowaniu. Android 14 mi wyświetliło.
Ps: Następny temat zszedł na boczny tor.
Awatar użytkownika

Doody
3500
Posty: 3834
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Podziękował: 283 razy
Otrzymał podziękowanie: 463 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: Doody »

@rozrywek
zielonka pisze: środa, 27 mar 2024, 22:40 Jak już cybermasters to mam zapytanie - potrzebuję w samsungu s6 wymienić androida na minimum 8 maximum 12
Ponawiam pytanie masz samsunga S6?
Pozdrawiam
Darek
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rozrywek »

@Doody
Mam zwykłego Ssmsung Galaxy A34.
Z interfejsem One Ul.
I sam mi regularnie proponuje aktualizacje jak wchodzi na rynek nowy system.

rastro
2500
Posty: 2593
Rejestracja: wtorek, 15 sty 2013, 15:29
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 301 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rastro »

rozrywek pisze: piątek, 29 mar 2024, 14:49 To ciekawe skąd ja mam Androida 14 w Swoim Samsungu.
Telefon kupiony na święta tamtego roku.
I w święta tamtego roku kupiłeś Samsung model S6, który swoją premierę miał tylko zaledwie niespełna dziewięć lat temu (bo o taki telefon jest pytanie) i masz dokładnie ten model z zainstalowanym androidem 14... ja pierdolę @rozrywek może jebnij z bani w ścianę albo coś... bo jedyna osoba która sprowadza ten temat na manowce to jesteś Ty....
Ostatnio zmieniony piątek, 29 mar 2024, 15:33 przez rastro, łącznie zmieniany 1 raz.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rozrywek »

@rastro
Post wyżej napisałem. Mam Ssmsung Gslaxy A34.
Czytaj ze zrozumieniem.
Ps: Postaraj się dbać o słownictwo. Wulgarne słowa są nie na miejscu
Ostatnio zmieniony piątek, 29 mar 2024, 15:41 przez rozrywek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7325
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1694 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: radius »

Więc po kiego ch.ja się odzywasz gdy pytanie było o S6 :<
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rozrywek »

stuf pisze: czwartek, 21 mar 2024, 19:05 Cześć,
nie jestem pewien czy znajdę tu pomoc ale kto pyta nie błądzi.
Sprawa wygląda tak:
Mam na obiekcie oddalonym od mnie o 200 km monitoring kamer ip. Dostęp do internetu jest sa pośrednictwem Plus'a (Lte), zatem nie ma stałego IP.
Aktualnie system leży i nie wiem co jest przyczyną... ?
Czy istnieje taka możliwość żeby "zadzwonić" / puścić ping do tego routera i sprawdzić czy ma dostęp do internetu?
Myślałem o rozwiązaniu opartym na Teamwiever ale to trzebaby postawic jakiś pc który i tak pewnie po pierwszej awarii zasilania by nie wstał..

Jakieś pomysły jak to ugryźć?

Nabazgrane w Tapatalk.
Następny zwalony temat .
Chłopak pyta o monitoring a 10 ostatnich postów jest o telefonach.
Wracamy do tematu czy nie?.
Ja się znam na CCTV bo zakładałem nie raz. Ale okablowaną.
A dla kolegi alternatywą jest fotopułapka a najlepiej to kamera GSM.
Awatar użytkownika

Autor tematu
stuf
250
Posty: 295
Rejestracja: piątek, 6 wrz 2013, 16:33
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: stuf »

Nie no.. typ jest totalnie odklejony od rzeczywistości !!! Kiedyś pierwszy raz wybuchnę i to będzie z pewnością mój ostatni post tutaj.
Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego to jest tolerowane przez "władze" tego forum?!

Nabazgrane w Tapatalk.

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika

Mrooq
250
Posty: 289
Rejestracja: środa, 1 wrz 2021, 19:04
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: Mrooq »

Jemu nawet jak powoli tłumaczysz, to i tak udaje że rozumie co chce :D
@rozrywek wez przeczytaj jeszcze raz, najlepiej ze zrozumieniem (jeżeli się nie uda czynność powtórz) o co pytał Zielonka, i jakiego modelu telefonu dotyczyło pytanie.
Koledzy wyżej już nawet skrócili Ci ta drogę, więc jak nazwać inaczej twoje posty? To że znów piszesz głupoty, było delikatnym określeniem.
I tak zacznij teraz z siebie robić ofiarę "hejtu" ale to tylko zwracanie uwagi na Twoje wypowiedzi zupełnie mijające się z tematem łup stanem faktycznym.
Kaca po ostrej imprezie masz wtedy jak bardziej pamiętasz muzykę której słuchałeś, niż kobiety z którymi tańczyłeś.
Awatar użytkownika

jakis1234
2500
Posty: 2569
Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
Status Alkoholowy: Winiarz
Podziękował: 235 razy
Otrzymał podziękowanie: 451 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: jakis1234 »

@Mroog, takie odpowiedzi nic nie dadzą.
Sporo przegadałem z Rozrywkiem starając się dotrzeć do Niego. Jak grochem o ścianę, przyjmuje tylko to co sam chce.
Niestety, ale to już przypadek kliniczny.
@Qba, chyba czas zareagować, jest na przykład możliwość ograniczenia dla danego użytkownika do powiedzmy 1 posta dziennie?
Ostatnio zmieniony piątek, 29 mar 2024, 21:07 przez jakis1234, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam z opolskiego.
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rozrywek »

3 posty powyżej kompletnie nie w temacie.
Proszę o usunięcie.
Zaśmiecenie tematu głównego. Łącznie z moim.
Ostatnio zmieniony piątek, 29 mar 2024, 20:26 przez rozrywek, łącznie zmieniany 1 raz.

rastro
2500
Posty: 2593
Rejestracja: wtorek, 15 sty 2013, 15:29
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 301 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rastro »

rozrywek pisze: piątek, 29 mar 2024, 20:25 3 posty powyżej kompletnie nie w temacie.
Złóż podanie na moderatora, usuwając posty nie na temat trzeba zacząć od usunięcia Twoich... co do jednego... bo żaden nie był w temacie.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
Awatar użytkownika

maniek2939
150
Posty: 172
Rejestracja: niedziela, 30 gru 2018, 10:57
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: maniek2939 »

zielonka pisze:Jak już cybermasters to mam zapytanie - potrzebuję w samsungu s6 wymienić androida na minimum 8 maximum 12 - ktoś wie jak to się robi ?
https://m.youtube.com/watch?v=_V8dlletczM

Fajny poradnik na android 12, zobacz sobie :) ale nie wiem czy taki update do 12 nie zamuli poczciwego s6

Ewentualnie jak można wiedzieć, dlaczego android 8+ i dlaczego akurat na s6 ?

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka


Ostatnio zmieniony sobota, 30 mar 2024, 14:43 przez maniek2939, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika

zielonka
950
Posty: 955
Rejestracja: czwartek, 22 lis 2012, 16:41
Krótko o sobie: niecierpliwy kombinator
Ulubiony Alkohol: whisky
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 248 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: zielonka »

Potrzebuję obsługiwać czujniki do pomiaru glukozy Libre 2 i aplikacja startuje od androida 8 a ja mam 7 ke w telefonie ktory ewentualnie mógłbym na ten cel przeznaczyć czyli s6. To byłby główny czytnik na potrzeby mamy którą w te czujnik zaopatrzę . Rozpoznaję na razie temat więc sytuacja jest dynamiczna .
Ostatnio zmieniony sobota, 30 mar 2024, 17:08 przez zielonka, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym lubić to co zrobię i robić to co lubię
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rozrywek »

@zielonka
Myliłem się. Na S6 ci Android 8 nie przejdzie.
Szukaj innej alternatywy 4. :D
Czyli inny telefon używany cię tylko ratuje.

rastro
2500
Posty: 2593
Rejestracja: wtorek, 15 sty 2013, 15:29
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 301 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rastro »

@rozrywek - nie znam się ale się wypowiem - w temacie padły przynajmniej dwa sposoby na zainstalowanie nieoficjalnego portu nowszej wersji androida... ale ostatnie zdanie musi należeć do kolegi rozrywka.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rozrywek »

@rastro
Podałem informacje z oficjajnej strony.
Oraz sugerowałem w pierwszym moim poście tego tematu aby kol@zielonka zwyczajnie spróbował zaaktualizować.
Czepiasz się mnie bez powodu.
Poczytałem o tym. 8 w tym telefonie normalnie nie przechodzi.
Ale jak jest na to jakiś patent, to podpowiedz koledze po prostu.

rastro
2500
Posty: 2593
Rejestracja: wtorek, 15 sty 2013, 15:29
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 301 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: rastro »

@rozrywek... no właśnie, akurat ja już coś podpowiedziałem, no i kolega maniek też podpowiedział, a Ty dalej bijesz pianę nie na temat.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
Awatar użytkownika

maniek2939
150
Posty: 172
Rejestracja: niedziela, 30 gru 2018, 10:57
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: maniek2939 »

Zielonka powiem tak, jeśli ma to służyć dla zdrowia, kup galaxy s10, o ile pamięć mnie nie myli najnowszy oficialny rom samsunga to 12( dawno go miałem więc nie pamiętam, musiałbyś sobie sprawdzić. Custom romy mają to do siebie że lubią się wysypać. A s10 można za 300 wyszarpać, ofc nie igiełkę

Ewentualnie przypomnij mi się jutro na PW to może znajde mojego starego s10, to się dogadamy

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika

george1255
400
Posty: 400
Rejestracja: wtorek, 13 lut 2018, 14:50
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Piwo/ Cydr/ Bimberek
Status Alkoholowy: Konstruktor
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Re: Informatyk (Internet) potrzebny

Post autor: george1255 »

@rozrywek płaczesz że temat chodzi na boczny tor i jest zaśmiecony ale tak nie bylo póki Ty nie przyszedleś ze swoimi odklejonymi "pomocami" :P
TERMOMETRY WIFI
https://www.facebook.com/TermometryWIFI/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Po Godzinach”