Gdzie zakupić najlepszy sprzęt do produkcji domowej? Linki do stron, które warto odwiedzić w poszukiwaniu sprzętu.
Regulamin forum
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
Normalna cena 2,69za kg ponad to jak robisz dodatkowe zakupy to za każde wydane 10zł masz 1 kg cukru w cenie 1,99 zł max dadzą ci rabat na 10 kg cukru na jednym paragonie czyli kupujesz za 100 to 10 kg. Cukru masz za 11,99 a jak weźmiesz wiecej to po 2,69 ta reszta
siara76 pisze:Potwierdzam na Śląsku biedra 2,39 limit 30 kg na paragon
Pani kierownik ze sklepu tej właśnie sieci wyjaśniła mi, że ceny są jednakowe w całej Polsce.
Nie rozumiem, czemu jest taka rozbieżność cenowa.
Zapytałem o ostatnia promocję słodkiej łyżeczki, odparła, że była w poniedziałek t. 31.07. br. przy zakupie za minimum 18zł- 10 kg cukru po 1.99zł i trwała 1 dzień.
wtf !
Od ponad roku siedzę tutaj na forum i pewnie jak większość śledzę ceny cukru. Obym się mylił ale w tym okresie cukier jest najtańszy i tańszy raczej nie będzie. Producenci czyszczą sobie magazyny na tegoroczne zbiory. W tamtym roku było tak samo o tej porze. Jest sezon na przetwory więc ludzie widząc mniejszą cenę za cukier paradoksalnie kupują go więcej po to by zrobić więcej przetworów. Ot taki syndrom Polaka
Z czego i my korzystamy robiąc swoje przetwory na zimę
+ 120kg
W tym roku będzie ciut inaczej. Od października Unia Europejska rezygnuje z kwot cukrowych - stąd teraz spadki. Teoretycznie więc cena cukru powinna jeszcze spaść, ale....
równie dobrze może wywalić o 50% w górę, bo niby słabe zbiory itp itd .
Cukier może pójść w ślady masełka.....
Carrefour 2,39 zł za 1 kg. Niby limit 10 zł ale to limit 10 zł na paragon - bez problemu 200 kg mi sprzedano jedyny minus to 20 paragonów więc z 5 min zamiast 1 minuty przy kasie
Jak żyję, takiej ceny cukru w sklepie jeszcze nie widziałem. Pomijam promo za zrobione zakupy.
W hurcie 2.30 i uważam to za wielka okazję, z której skorzystałem.
A czyli moderator się wypiął.... więc napiszę sobie raz jeszcze...
Nie no była taka... najniższa jaką widziałem była o ile dobrze pamiętam 1,89zł. Było jakoś tak że markety napompowały cenę do ponad 5zł i wtedy po 3,50 to była okazja, ktoś zrobił zapas typu tona czy paleta, a później cena spadła bardzo nisko, z drugiej strony nic dziwnego jak zarobili na zwyżce, a ludzie kupowali jak szaleni (to wtedy też pojawiły się po raz pierwszy limity). Później musieli zejść nisko z ceną bo ludzie jeszcze przez rok słodzili tym kupowanym za 4,5-5,5zł.
Ludzie się chyba nauczyli trochę, i nie wpadają w taką panikę więc cena jest mocno stabilniejsza.
Dostałeś info na pv wraz z treścią oryginalną posta, żebyś sobie sam edytował wklejając ponownie w temat tylko to, co powyższego dotyczy, jeśli taką czujesz potrzebę.
Emiel
Wiem wiem... zbiegło się to w czasie... i jakoś tak wyszło... więc z mojej strony
wypada tylko przeprosić....
Ostatnio zmieniony niedziela, 20 sie 2017, 23:20 przez rastro, łącznie zmieniany 1 raz.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
Cukier po 1,79 był przez bardzo długi okres czasu i to chyba jeszcze z 2 lata temu lub ciut dłużej. Później zaczął iść do góry - całe szczęście na 2,99 się zatrzymał. Ostatnio jest troszkę promocji więc są szanse że potanieje ? Przy tej cenie standardowej - o ile ktoś ma potrzeby oraz możliwości już dosyć się opłaca kupić przez internet paletę glukozy Wyjdzie niedużo drożej