Witam. Po destylacji otrzymałem alkohol a zapachu amoniaku i jasnoniebieski kolor. Nastaw wcześnie próbowałem sklarować środkiem Bentonit, lecz bez skutku. Jak pozbyć się teraz zapachu i koloru?
Ostatnio edytowano niedziela, 13 mar 2011, 10:53 przez radius, łącznie edytowano 1 raz
Napisz coś więcej o aparaturze; z jakich materiałów jest zrobiona, jak podłączona itp.? A najlepiej wstaw kilka fotek. Zapach amoniaku to efekt nieodebranych przedgonów.
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
To nie wina bentonitu. Miedź czyszczona była? Jak nic nie podziała, spróbuj oczyszczania chemicznego destylatu.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Miedz czyściłem dwa miechy temu, teraz i tak musiałem oczyścić bo niebieski nalot został na miedzi. Puszczenie drugi raz nic nie pomogło, ten sam efekt. drgranatt pisał o drożdżach cobra, że miał problem i to samo wystąpiło co u mnie. Jak robiłem nastaw upaliło mi drożdże, dałem za dużą temperaturę wody i drożdże Alcotec. Dodałem następną paczkę drożdży Prestige, fermentacja przebiegła jak zawsze i teraz nasuwa się pytanie, czy te wcześniejsze obumarłe drożdże nie zrobiły przypadkiem tej śmierdzącej roboty?
Ostatnio edytowano środa, 16 mar 2011, 21:05 przez radius, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości